Predavanje o važnosti imunizacije i vakcinacija u Bavaništu

U Domu Zdravlja u Bavaništu, na predavanju o važnosti imunizacije protiv virusa kovid-19, koje je održala Dr Marija Mijalković, tražilo se mesto više.

Podeli tekst...

BAVANIŠTE – U Domu Zdravlja u Bavaništu, na predavanju o važnosti imunizacije protiv virusa kovid-19, koje je održala Dr Marija Mijalković, tražilo se mesto više.

Nakon predavanja, više od 30 meštana Bavaništa, većinom penzionera, prošlo je pregled kod dr Marije Mijalković i nakon toga se vakcinisalo.

Posvećeno osoblje Doma zdravlja u Bavaništu i Doma zdravlja u Kovinu radi punim kapacitetom i, kako sami kažu, zadovoljni su odzivom.

„Veoma mi je drago da starije osobe, kao i oni sa hroničnim bolestima, dolaze u tolikom broju i vakcinišu se redovno. To je jedini put ka prevenciji težih oblika bolesti. Setimo se samo epidemije virusa variola vera, koji je sedamdesetih pogodio Jugoslaviju. Stanovništvo je vakcinisano u roku od 2 meseca i za 2,5 meseca smo videli kraj te bolesti“, izjavila je dr Mijalković.

„Imam 80 godina i od lekova koristim samo Andol!“, rekao je Dobrosav Marković, koji je na predavanje i vakcinaciju došao sa suprugom Marijom. „Mi se zabavljamo punih 60 godina i danas imamo 6 unučadi“.

Kada je upitan za tajnu vitalnosti, Dobrosav je rekao: „Nema prečice, najvažnija je zdrava ishrana i fizička aktivnost. Ja sam bio vojno lice i celog života sam išao na sistematske preglede redovno, te se trudio da odmah ispravim ono što ne valja. Verujem u prevenciju i zato sam se redovno i vakcinisao protiv virusa kovid-19 od samog početka“, rekao je Dobrosav Marković.

Akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19 u opštini Kovin se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom ASB, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

Tekst: V.J.P.
Foto: D.Z.K.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...