Memorijalna izložba Slavice Mosurović u Kovinu

U galeriji Centra za kulturu u Kovinu 7. februara je otvorena memorijalna izložba likovne umetnice Slavice Mosurović.

Podeli tekst...

KOVIN – U galeriji Centra za kulturu u Kovinu 7. februara je otvorena memorijalna izložba likovne umetnice Slavice Mosurović.

U znak sećanja na njen dugogodišnji rad predstavljen je njen likovni univerzum o kojem je govorio urednik kovinske galerije Milan Živković.

Na početku večeri goste je pozdravio i direktor Centra za kulturu Milovan Grčić.

„Slavica Mosurović je uspela da sačuva svoje snove na slikama. Kada iz ove perspektive sagledam naše poznanstvo čini mi se da smo se premalo družili, ali istovremeno jedan od njenih sačuvanih snova svakoga dana zakačim pogledom. Taj san do mene je stigao na veoma zanimljiv način. Kada sam prvi put video sliku nisam mogao da sakrijem oduševljenje. Pričali smo o motivu, pristupu, postavci slike i posebno o paleti boja – jednostavno za mene e ta slika drugačija, posebna. Nakon nekog vremena Slavica je donela i dala mi je kao poklon – baš tu sliku. Nisam krio svoje iznenađenje i pitao sam čime sam je zaslužio. Odgovor je bio veoma iskren, ali za mene skoro neshvatljiv: “Jedino se tebi zaista sviđa”, priseća se Milan Živković.

Postavka slika traje do 20. februara.

Više o njenom opusu možete pročitati na sajtu Centra za kulturu Kovin.

Tekst: I.J.
Foto: I.J.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Društvo

Nova autobuska stajališta u Jabuci

Nova autobuska stajališta u ulicama Maršala Tita, JNA i Ive Lole Ribara postavljena su u Jabuci zahvaljujući saradnji Mesne zajednice Jabuka i JKP „Vod-Kom“ iz tog mesta.

Društvo

Grad Pančevo obezbedio sredstva za novi objekat u dvorištu Gimnazije

Grad Pančevo je u budžetu odvojio sredstva za dvogodišnju realizaciju projekta izgradnje jednog novog objekta, neto površine od 981 kvadrat, u dvorištu Gimnazije „Uroš Predić“ u Pančevu čime će ova obrazovna ustanova dobiti potrebno proširenje.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...