Badminton: Dinamo sjajan na prvenstvu Srbije za juniore

Badminton klub Dinamo iz Pančeva bio je sjajan na prvenstvu Srbije za juniore. Takmičari su osvojili jedno zlato, jedno srebro i šest bronzanih medalja za Dinamo.

Podeli tekst...

PANČEVO – Badminton klub Dinamo iz Pančeva bio je sjajan na prvenstvu Srbije za juniore. Takmičari su osvojili jedno zlato, jedno srebro i šest bronzanih medalja za Dinamo.

U Nacionalnom badminton centru u Beogradu 14. maja održano je prvenstvo Srbije za juniore. U konkurenciji više od 100 takmičara iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Kragujevca, Kruševca, Zrenjanina, Vršca i Petrovca na Mlavi, takmičari pančevačkog Dinama osvojili su medalje u svih pet juniorskih konkurencija.

U konkurenciji ženskih parova, Marija Samardžija osvojila je titulu prvakinje Srbije u paru sa Mionom Filipović iz Badminton kluba Beograd.

U istoj konkurenciji, Maša Aleksić osvojila je srebrnu medalju u paru sa Ninom Bogdanović iz kruševačkih zmajeva, a Katarina Vig i Katarina Rakić iz Petrovačkog sportskog kluba osvojile su bronzanu medalju.

U konkurencijama dečaka i devojčica pojedinačno, Mihajilo Vig, Maša Aleksić i Marija Samardžija osvojili su bronzane medalje, a istovetan uspeh ostvarili su i Mihajilo Vig i Vanja Bokan u konkurenciji muških, kao i Vanja Bokan i Marija Samardžija u konkurenciji mešovitih parova.

„Izuzetno mi je drago što Badminton klub Dinamo u kontinuitetu donosi Pančevu medalje sa državnih prvenstava već deset godina. Marija Samardžija je ove godine juniorska prvakinja Srbije i to je izuzetno veliki uspeh u ovako jakoj konkurenciji. Moram da napomenem da su svi naši osvajači medalja iz generacije rođene 2006. godine i da će na prvenstvu Srbije za juniore učestvovati i naredne godine, u kojoj očekujemo još bolje rezultate. U drugoj polovini godine, očekuje nas prvenstvo Srbije za seniore, najbitnije državno takmičenje. Nadam se da će ova mlada ekipa uspeti da odbrani treće mesto u ekipnoj konkurenciji i time pokazati da je naš klub u kontinuitetu u samom vrhu olimpijskog badmintona u Srbiji“, izjavio je Goran Jelesijević, trener Badminton kluba Dinamo iz Pančeva.

Tekst i foto: BK „Dinamo“, Pančevo

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...