Noć muzeja u Starčevu

U muzeju istorije Starčeva pri Domu kulture održana je druga Noć muzeja u sklopu manifestacije „Muzeji za 10“ koja se održava u celoj Srbiji.

Podeli tekst...

STARČEVO – U muzeju istorije Starčeva pri Domu kulture održana je druga Noć muzeja u sklopu manifestacije „Muzeji za 10“ koja se održava u celoj Srbiji.

Za tu priliku Starčevci su organizovali dva događaja koja su izazvala veliko interesovanje publike.

Starčevački muzej je u subotu, 13. maja, svoja vrata otvorio od 21 do 24 časa za posetioce među kojima je osim meštana bilo i Pančevaca koji su saznali nešto više o starčevačkoj kulturi, Banatskoj vojnoj granici i prošlosti današnjeg Starčeva.

Na koncertu je nastupilo 20 učenika


Zatim je usledio koncert 20 učenika Muzičke škole „Jovan Bandur“ iz Pančeva, tačnije izdvojenog odeljenja ove škole u Starčevu, u sredu, 17. maja.

Na koncertu je nastupilo 20 učenika izdvojenog odeljenja Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo u Starčevu

Publika je uživala u jednočasovnom izvođenju malih gitarista, violinista, klarinetista, harmonikaša i pijanista na pijačnom platou Trga neolit.

Publika u Starčevu je uživala u programu na pijačnom platou na Trgu neolita (foto: M.J.)

Nakon muzičkog programa zainteresovani su obilazili postavke muzeja čime je završeno ovogodišnje održavanje Noći muzeja u Starčevu.

Tekst i foto: M.J.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kovin

Priznanja medicinskim sestrama i tehničarima SBPB Kovin

Poster prezentacija sa temom „Šizofrenija, nega pacijenta“, čiji su autori Nataša Stojaković i Tamara Radić, medicinske sestre Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“, proglašena je za najbolju na XII Kongresu Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine, a rad Tamare Petrović i Anđelije Nikolić sa temom „Dekubitus“ osvojio je 3. mesto.

Kovin

U Bavaništu održani 22. „Dani ćirilice“

Dečji sabor Dani ćirilice pokrenut je davne 2002. godine sa željom da doprinese očuvanju srpske kulturne baštine, jezika i pisma, pesme i igre, starih zanata, običaja i pravoslavne vere.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...