Završeno prvo „Sportsko leto“ u Kovinu

Posle dva meseca i šest različitih programa sa oko 800 učesnika, edukativnim predavanjem “Bavi se sportom”, za najmlađe sportiste, 15. jula završeno je prvo “Sportsko leto”.

Podeli tekst...

KOVIN – Posle dva meseca i šest različitih programa sa oko 800 učesnika, edukativnim predavanjem “Bavi se sportom”, koje je u Konferencijskoj sali Zgrade za male sportove organizovano za najmlađe sportiste, 15. jula završeno je prvo “Sportsko leto”.

“Sportsko leto“ počelo je 16. maja predavanjem za predškolce i decu školskog uzasta o pravilnom držanju kičmenog stuba. Potom su 27. maja, u okviru prvog programa “Razvijaj se zdravo – pravo”, mališani iz PU “Naša radost” vežbali u centru Kovina na pet poligona sa različitim rekvizitima.

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Petar Pera Rađenović“ za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Kovin, bio je drugi program „Sportskog leta“. Turnir u znak sećanja na čoveka koji je ostavio dubok trag u kovinskom sportu, održan je od 6. do 11. juna. Učestvovale su 23 ekipe u šest kategorija.

Treći program – “Veče borilačkih veština” – održan je 10. juna u Zgradi za sport i fizičku kulturu i okupio je predstavnike različitih borilačkih sportova i veština, koji su publici predstavili svoje umeće na tatamiju.

Posebna pažnja u toku “Sportskog leta” bila je posvećena našim najstarijim sugrađanima i sugrađankama i za njih su 22. juna na Šljunkari organizovani “Sportski susreti penzionera”. U programu je učestvovalo više od 50 penzionera i penzionerki koji su se oprobali u streličarstvu i pikadu, ali i lepo zabavili i družili.

U periodu od 27. juna do 1. jula održan je “Sportski kamp”, koji je okupio mlade sportiste i sportistkinje u nekoliko sportskih grana, a gost “Sportskog kampa” i svog rodnog Kovina, bio je čuveni trener karatea Livius Bunda.

Program “Žene u sportu” održan je 9. jula na Čardaku, gde su stanovnice Kovina prepešačile “Stazu zdravlja” i vežbale u prirodi.

“Ustanova za sport” Kovin je u saradnji sa drugim organizacijama u oblasti sporta ove godine prvi put je organizovala “Sportsko leto” kako bi kroz organizovane sportske aktivnosti približila sport i njegove vrednosti svim građanima i građankama Kovina, unapredila predškolski i školski sport i obezbedila što bolje uslove za sprovođenje sportskih programa svih stanovnika Kovina.

Tekst i foto: Ustanova za sport, Kovin

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...