Atletičarka iz Pančeva Sanja Marić putuje na Prvenstvo Evrope u krosu

Atletičarka iz Pančeva, iz AK „Dinamo“, Sanja Marić putuje u Italiju, u Torinu, na Prvenstvo Evrope u krosu koje će se održati 11. decembra.

Podeli tekst...

PANČEVO – Atletičarka iz Pančeva, iz AK „Dinamo“, Sanja Marić putuje u Italiju, u Torinu, na Prvenstvo Evrope u krosu koje će se održati 11. decembra sa početkom u 9.30 časova.

Posle mnogobrojnih takmičenja u krosu i na uličnim trkama selektor je odabrao malobrojnu ekipu koja će predstavljati Republiku Srbiju na najvećem atletskom takmičenju van stadiona.

Pančevka Sanja Marić će biti deo te malobrojne ekipe, jer je to zaslužila svojim mukotrpnim radom duž cele godine.

Sastav naše ženske ekipe je najmlađi na prvenstvu Evrope. Sastavljen od četiri atletičarke i sve devojke su tek prva godina mlađe juniorke. One će nastupiti u konkurenciji starijih juniorki, a to su takmičarke tri godine starije od naših devojaka. Trka je na 4 km i prva je trka u programu na prvenstvu Evrope.

– Šta možemo reći oko očekivanja osim da su devojke svojim postignutim rezultatima zaslužile da nastupe na ovom prestižnom takmičenju i da steknu neophodno iskustvo. One su u projektu od kojeg se očekuje da u narednih dve do tri godine osvoje medalju na krosu Evrope i Atletski savez Srbije je stao iz njih. Nema sumnje da će devojke dati svoj maksimum i videti koliko im je potrebno truda i rada da bi ispunile zadati cilj, kaže trener Sanje Marić, prof. Ljupčo Cvetkoski.

Sastav reprezentacije: Saima Murić (Novi Pazar), Mejra Mehmedović (Novi Pazar), Natalija Grujić (Crvena zvezda), Sanja Marić (Dinamo Pančevo) i kao jedini senior Elzan Bibić (Novi Pazar).

Atletičarka Sanja Marić i trener prof. Ljupčo Cvetkoski (Izvor: AK Dinamo, Pančevo)

– Kao što svi možemo da zaključimo da je Sanja Marić jedna od dve takmičarke koje nisu iz Novog Pazara. To je dokaz da smo jedan od malobrojnih klubova koji sa ponosom mogu da kažu da smo konkurentni najboljen kros klubu iz Srbije. Ako još dodamo i da je druga takmičarka došla u Crvenu zvezdu iz druge sredine moramo se zapitati da li želimo da naši najbolji atletičari ostanu u Pančevu ili će i ovi otići kada najviše budu blizu velikih medalja. Pored Sanje Marić tu su još i mnogi drugi perspektivni atletičari Dinama iz Pančeva koji su na meti mnogih klubova, po budžetima daleko jačih od nas. Ja vas sve zajedno molim u ime kluba, ali i u lično ime da nam pomognete da zadržimo te atletičare i da radost donose našem gradu Pančevu, a ne nekim drugima. Stavite se u moju situaciju kada godinama radim sa tom decom zimi i leti, po ne baš dobrim vremenskim uslovima, a da ne pričam o uslovima treniranja i presvlačenja ispod tribima (van svakog dostojanstva) i onda dođe neko bogatiji i odvede atletičara. Nadam se kao trener da će Sanja Marić opravdati svoj odlazak na kros Evrope i da će dati svoj maksimum, kaže trener prof.Ljupčo Cvetkoski.

Sanja Marić iz Pančeva posle odličnog nastupa na Ekipnom prvenstvu Srbije na 3.000 m na kojem je ostvarila ubedljivu pobedu jesenas je dobila i poziv selektora za uličnu trku u Oderzu u Italiji. Tamo su nastupili svi najbolji trkači Evrope. Poziv je dobila i Reprezentacija Srbije čiji deo je i atletičarka AK „Dinamo“ Pančevo Sanja Marić.

Tekst: V.J.P.
Foto: Privatna arhiva / AK Dinamo

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta koji sufinansira Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...