Putevi u Pančevu prohodni, autobusi kasne desetak minuta

Svi putevi u Pančevu i okolini su prohodni. Na pojedinim prilaznim putevima Pančevu ima leda na kolovozu pa se vozačima savetuje dodatni oprez u vožnji.

Podeli tekst...

Svi putevi u Pančevu i okolini su prohodni. Na pojedinim prilaznim putevima Pančevu ima leda na kolovozu pa se vozačima savetuje dodatni oprez u vožnji.

Zimska služba je u četvrtom stepenu pripravnosti, a na terenu je 11 vozila.

Centar Pančeva

– Sneg koji pada od juče bez prestanka doveo je do toga da se zimska služba u Pančevu digne u 4. stepen pripravnosti. To podrazumeva da se putevi u Pančevu čiste od snega sa svih 11 kamiona sa raonikom i posipačem soli. Oni su angažovani na čišćenju ulica u Pančevu. Osnovni prioritet je čišćenje ulica prvog prioriteta i opštinskih puteva na teritoriji Pančeva, kako bismo obezbedili nesmetano funkcionisanje svih delova grada. Istovremeno se čiste kako ulice u samom Pančevu, tako i ulice u naseljenim mestima. Tretiraju se ulice prvog prioriteta i sve ulice su prohodne. Možete da vidite kako se topi sneg sa puteva. To je zbog toga što su putevi bili tretirani solju neposredno pre padavina, a vremenski uslovi su takvi da dozvoljavaju da ta so radi, kaže Slave Bojadžievski, direktor JP „Urbanizam“.

Put ka Beogradu je prohodan. Zbog snega koji pada više od 24 sata kolovozi su mokri i mestimično klizavi.

Centar Pančeva

Autobusi „Pantransporta“ na gradskim linijama četiri i šest saobraćaju po redu vožnje, a na ostalim gradskim i prigradskim linijama kasne pet do deset minuta.

Uprkos vremenskim uslovima autobuski saobraćaj u gradu i naseljenim mestima odvija se bez problema. Autobusi Pantransporta saobraćaju po predviđenom redu vožnje iz minimalna kašnjenja na pojedinim linijama.

– “Pantransport” od 4. januara primenjuje red vožnje koji se primenjuje za vreme školskog raspusta. To znači da su u gradskom saobraćaju polasci između jutarnjeg i popodnevnog špica na sat vremena umesto na trideset minuta i da ne saobraćaju tri polaska u prigradskom saobraćaju – za Ivanovo, Brestovac i Kačarevo i jedan polazak u međumesnom saobraćaju – za Kovačiću u 13 sati i u 14.05 iz Kovačice. Mi pratimo dešavanja i stanje na terenu. Naši korisnici usluga će biti blagovremeno obavešteni po kom redu vožnje ćemo raditi naredne nedelje, rekao je Voja Savičić, direktor saobraćaja u Pantransportu.

Radnici Higijene čiste parking mesta u centru

Prilaze najvažnijim javnim ustanovama na teritoriji grada i u naseljima, od početka padavina čistile su ekipe JKP „Higijena“. Na staze je bacana i so, koja bi trebalo da spreči pojavu poledice.

Radnici Higijene čiste prilaze javnim ustanovama i pešačkim prelazima. Ni danas neće biti kontrole naplate parkiranja.

Radnici Zelenila čiste sneg sa groblja, pijace, tresu grane drveća kako ne bi pucale od težine.

Radnici Zelenila čiste sneg u parkovima

Prestanak padavina očekuje se do kraja dana.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...