Zbog snega pomeren početak rekonstrukcije dvorišta Američkih zgrada u Pančevu

Zbog snega i niskih temperatura rekonstrukcuija dvorišta Američkih zgrada u Pančevu ipak će početi nešto kasnije nego što je to planirano.

Podeli tekst...

Zbog snega i niskih temperatura rekonstrukcuija dvorišta Američkih zgrada u Pančevu ipak će početi nešto kasnije nego što je to planirano.

Prvobitno je trebalo da radovi počnu 4. januara, ali su na zahtev stanara iz dvorišta pomereni za 10. januar. S obzirom da je u međuvremenu počeo da pada sneg, a temperature su ispod nule nemoguće je izvoditi radove sada, već se oni pomeraju za nekoliko dana.

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva kaže da su u saradnji s Mesnom zajednicom „Centar“ stanari Američkih zgrada obavešteni i posebnim obaveštenjem na ulazima zgrada o pomeranju datuma radova.

– Želim u ime Grada i svoje lično ime da se zahvalim svim stanarima dvorišta Američkih zgrada, ali isto tako i građankama i građanima, predsednicima kućnih saveta i upravnicima zgrada koji su dali svoj veliki doprinos prilikom realizacije projekta. Takođe, i svima koji su poslali mejl podrške nakon objave da se kreće sa radovima, kao i na upućenim pitanjima. Neizostavno je zahvaliti se i na strpljenju i podršci koju su nam građani dali da u kontunuitetu možemo raditi, kako bi naš Grad bio bolje mesto za život. Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima koji su uputili mejl podrške i „neverice“. Još jednom ističem da će se zaista krenuti sa radovima, jer se više od 60 godina nije ulagalo u najpoznatiji urbani džep u samom centru grada. Obećanje koje smo dali našim sugrađanima, definitivno ispunjavamo. Ponosni smo da svaki projekat do sad koji smo uradili, koji je realizovan ili je u postupku realizacije, rekla je Maja Vitman.

Čim vremenski uslovi budu zadovoljavajući počeće se sa radovima kako je i ranije najavljeno, iz pravca Svetozara Miletića, da bi se omogućilo korišćenje ulice Branka Radičeviča i unutrašnjost dvorišta.

Dvorište Američkih zgrada u centru Pančeva

Dinamika i organizacija radova će se planirati u skladu sa vremenskim uslovima, koji će svakako uticati i na tempo radova. Stanovnici dvorišta Američkih zgrada biće blagovremeno obavešteni putem sredstava javnog informisanja i u saradnji sa Sekretarijatom za investicije Gradske uprave Pančevo i Mesne zajednice “Centar”.

Branka Petrović iz Mesne zajednice „Centar“ apeluje na građane da ne parkiraju svoja vozila u delu gde će se izvoditi radovi na rekonstrukciji saobraćajnih površina i uređenju bloka, kalendarskih dana.

– Rekonstrukcijom ovog stambenog bloka rešavamo višedecenijski problem naših sugrađana, problem koji su imali nakon svake padavine. Sada će dobiti novu vodovodnu i kanalizacionu instalaciju koja će taj problem rešiti. Dobiće nova parking mesta, novo, moderno igralište za naše najmlađe sugrađane. Zamolila bih naše sugrađane da imaju malo strpljenja dok traju radovi i zbog parkiranja i zbog bržeg završetka radova odnosno kako bi oni mogli da budu završeni u roku od 90 dana. Ovo je još jedno obećanje koje smo dali našim sugrađanima, a koje ispunjavamo. Još jednom naglašavam da smo tu za sve njihove probleme i sugestije, rekla je Branka Petrović iz MZ „Centar“.

Dvorište Američkih zgrada u centru Pančeva

Vrednost radova 75.987.300,76 dinara sa PDV. Rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.

Podsećamo da je projektom predviđeno da se radi rekonstrukcija celog dvorišta oivičenog ulicama Branka Radičevića, Svetozara Miletića, Karađorđevom i Braće Jovanovića.

Radovi se sprovode na rekonstrukcija vodovodne mreže, rekonstrukcija instalacija fekalne kanalizacije i izgradnja kišne kanalizacije sa izgradnjom kišne kanalizacije u ulici Branka Radičevića od ulice Svetozara Miletića za povezivanje dvorišta, izgradnja-rekonstrukcija javnog osvetlenja dvorišta, rekonstrukcija saobraćajnica sa saobraćajnom signalizacijom i izgradnjom parkinga, postavljanje novog dečijeg igrališta na tartan podlozi u centru dvorišta i ozelenjavanje dvorišta.konstrukcija instalacija fekalne kanalizacije i izgradnja kišne kanalizacije sa izgradnjom kišne kanalizacije u ulici Branka Radičevića od ulice Svetozara Miletića za povezivanje dvorišta, izgradnja-rekonstrukcija javnog osvetlenja dvorišta, rekonstrukcija saobraćajnica sa saobraćajnom signalizacijom i izgradnjom parkinga, postavljanje novog dečijeg igrališta na tartan podlozi u centru dvorišta i ozelenjavanje dvorišta.

Radovi će trajati 90 dana

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...