U Pančevu je sve spremno za drugi krug licitacije poljoprivrednog zemljišta

U Pančevu je sve spremno za drugi krug licitacije državnog zemljišta, a biće ponuđeno 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Podeli tekst...

U Pančevu je sve spremno za drugi krug licitacije državnog zemljišta, a biće ponuđeno 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj najavila je danas da će formiranje rang liste za drugi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta biti 28. januara.

– U toku dana očekujemo saglasnost Uprave za poljoprivredno zemljište. Ono što znamo, biće ponuđeno 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta. Zemljišta ima u svim katastarskim opštinama. Period zakupa je na 15 godina. Kada je u pitanju cena, cena će biti identična kao i u prvom krugu. Ostala je nepromenjena. Jedina razlika od prvog kruga jeste, kada se u drugom krugu licitira, da mogu da učestvuju svi poljoprivrednici sa cele teritorije Republike Srbije, rekla je Maksimović.

Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj

Ukoliko Grad Pančevo danas dobije saglasnost, oglas će do kraja dana biti postavljen na sajt grada Pančeva i Uprave za poljoprivredno zemljište gde zainteresovani poljoprivrednici mogu da vide koja je to neophodna dokumentacija za učešće na licitaciji, koja će i ovaj put biti onlajn.

– Ako danas dobijemo saglasnost, neki datum koji već znamo jeste da će ona trajati do 28. januara, kada imamo otvaranje. Rang lista se formira 28. januara i ide po vremenu prijave i po visini licitacije. Mi pozivamo sve poljoprivrednike da iskoriste ovu priliku, jer moram da napomenem, da od 16 hiljada hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, mi imamo svega 643 hektara koje očekujemo da stavimo pod ugovore. Mogu da iskoriste priliku za ovaj drugi krug, jer naravno prvi krug uvek ide tek na jesen, izjavila je Vladislava Maksimović.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...