Mario Milenković pobednik Festivala harmonike u Ivanovu

Apsolutni pobednik Festivala „Zlatna dirka – prva harmonika Vojvodine Ivanovo 2022“ je mladi Mario Milenković iz Vinče. Ima 17 godina, a po odluci žirija bio je najbolji u kategoriji seniora.

Podeli tekst...

IVANOVO – Apsolutni pobednik Festivala „Zlatna dirka – prva harmonika Vojvodine Ivanovo 2022“ je mladi Mario Milenković iz Vinče. Ima 17 godina, a po odluci žirija bio je najbolji u kategoriji seniora.

Mario Milenković nije krio zadovoljstvo što je osvojio glavnu nagradu na ovom festivalu harmonike.

“Postati apsolutni pobednik festivala harmonike u Ivanovu je stvar prestiža, jer je ovo jedno od najznačajnijih takmičenja u našoj zemlji”, kaže mladi Mario Milenković.

On je ove godine pokazao najviše znanja i veštine u sviranju harmonike. Kaže da se dugo pripremao i da je potajno priželjkivao da ove godine osvoji najlaskaviju titulu.

“U mojoj kategoriji svaki takmičar je bio dobar i svako je pokazao ono što zna. Ja sam vežbao, trudio se, radio sa nastavnikom i sam kod kuće i nadao sam se. To mi je bio cilj da budem prvi i uspeo sam u tome. Probe su trajale oko dva meseca za ovo takmičenje i svakodnevo sam vežbao oko šest sati. Zahvalio bih se svom nastavniku. Ja učim harmoniku kod Ivana Stankovića. Puno je uložio truda u rad sa mnom i zahvaljujem mu se na tome, jer smo uspeli da osvojimo nagradu”, rekao je Mario Milenković, apsolutni pobednik Festivala Zlatna dirka.

Mario ima 17 godina, a harmoniku svira od svoje sedme godine. Završio je osnovnu muzičku školu. Kako kaže, svakodnevno vežba i ne može da zamisli dan bez ovog instrumenta. U Ivanovu se takmiči već nekoliko godina.

“Tu sam od početka festivala, evo već peta godina. Svake godine bilo je neko mesto, neka nagrada. Sada sam apsolutni pobednik i više ne mogu da se takmičim, ali ću naredne godine verovatno ja otvoriti festival”, kaže Milenković.

Recept za uspeh je jednostavan, smatra Mario koji je i odličan đak u Ekonomskoj školi. On ističe da za sve može da se nađe vreme, ako se napravi dobar plan i dobra organizacija. Zato on i niže uspeh na svim poljima.

Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“ – Prva harmonika Vojvodine je festival koji se održava u Ivanovu kod Pančeva. Reč je o najvećem, odnosno najbolje kotiranom festivalu harmonike i najvišem nivou takmičenja harmonikaša na teritoriji Vojvodine. Ove godine održan je 3. i 4. jula po peti put.

Tekst: S.I.
Foto: P.S.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...