Tri medalje za atletičarke Dinama iz Pančeva na trci u Ćupriji

AK “Dinamo” iz Pančeva nastupio je sa tri takmičarke i osvojio tri medalje na velikoj međunarodnoj 77. Uličnoj trci u Ćupriji. U pitanju su Ksenija Mrkela, Sanja Marić i Dunja Atanacković.

Podeli tekst...

PANČEVO – AK “Dinamo” iz Pančeva nastupio je sa tri takmičarke i osvojio tri medalje na velikoj međunarodnoj 77. Uličnoj trci u Ćupriji.

Trka je održana 12. oktobra i po tradiciji bila je međunarodna i jedna od najjačih uličnih trka u regionu.

Ksenija Mrkela je nastupila u konkurenciji mlađih pionira na 600m i po tradiciji osvojila 1. mesto i zlatnu medalju.

“- Po ko zna koji put Ksenija iako godinu dana mlađa od svojih protivnika pokazuje svoj raskošni talenat. Imponuje njena samouverenost i pobednički mentalitet. I ponovo nećemo pričati da li je ona ta atletičarka koja će nadmašiti sve najbolje atletičarke Pančeva, jer je još uvek toliko mlada da je nerealno pričati šta će se dogoditi u seniorskom uzrastu što je jedino relevantno. Za sada je na pravom putu i neka samo tako nastavi”, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Dunja Atanacković je nastupila u konkurenciji starijih pionira na 900m i osvojila je 3. mesto i bronzanu medalju.

“- O Dunji smo govorili da je tek godinu dana u ozbiljnijem trenažnom procesu, pa se od nje tek očekuju ozbiljniji rezultati”, dodaje Cvetkoski.

Sanja Marić je nastupila u glavnoj trci takmičenja u konkurenciji mlađih juniorki na 1.500m i osvojila je 3. mesto i bronzanu medalju.

“- Sanji Marić je ovo prvi nastup posle reprezentativnog nastupa u Italiji na 5.000m na kojoj je doživela pad. Ona je posle kraćeg perioda oporavka počela intenzivne pripreme za kros Srbije. Na trku smo otišli iz punog treninga što se videlo i po njenom trčanju. Celu trku istrčala je u jednom ritmu. Mislim da su njeni kvaliteti mnogo veći od onoga što trenutno pokazuje na takmičenjima. Jako verujem u Sanju i samo je pitanje trenutka kada će se pokazati da je ona najbolja mlada atletičarka Srbije u trčanju na srednjim i dužim stazama”, ocenio je trener Cvetkoski.

AK “Dinamo” Pančevo već 13. oktobra nastupiće na Uličnoj trci u Požarevcu, a 16. oktobra u Beogradu.

“ – Nadamo se dobrim nastupima naših atletičara koji vredno treniraju u uslovima koji nisu baš najidealniji, a daleko lošijim od svojih protivnika”, zaključio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Tekst: V.J.P.
Foto: AK „Dinamo“ Pančevo

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta koji sufinansira Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...