Uspešan početak novog ciklusa Pupinovog izazova

“Pupinov izazov” je multidisciplinarno takmičenje za srednjoškolce u Informaciono komunikacionim tehnologijama – IKT.

Podeli tekst...

PANČEVO – Radionicom “Uvod u processing” uspešno je započeo novi ciklus “Pupinovog izazova”. Radionica je održana 10. i 11. septembra u prostorijama Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu.

Učestvovali su učenici tri srednje škole: gimnazije „Uroš Predić“ i ETŠ „Nikola Tesla“ iz Pančeva i gimnazije „Borislav Petrov Braca“ iz Vršca. Radionicu je vodio Surla Milan, saradnik Centra za talente.

Radilo se tokom dva dana vikenda u jednoj dobroj atmosferi u Centru.

Radionici su prisustvovali i predmetni profesori, koji su i učestvovali u radu, dajući korisne sugestije i savete, i bili tu da daju podršku učenicima i na ovaj način doprinesu kvalitetu radionice.

“- Vreme smo iskoristili da prodiskutujemo o nastavnom planu i programu i uskladimo aktivnosti, tako da učenici lakše usvoje nova znanja i daju svrhu postojećim. Učesnici Pupinovog Izazova su imali priliku da se upoznaju i sa radom sekcije za robotiku u Centru. Ovo je početak novog ciklusa Pupinovog izazova sa radionicom, metodološki prilagođenoj da isprati školski ciklus i nastavni plan i program, na taj način da mu bude dopuna, i ima i funkciju vannastavnih aktivnosti poput sekcija za elektroniku, programiranje, robotiku i sličnih. Sklopili smo Sporazume o saradnji sa brojnim partnerima poput srednjih škola, fakulteta, kompanijama i drugim. Ovo je tek početak, i verujemo da smo uradili pravu stvar i da smo na pravom putu ostvarivanja postavljenih ciljeva rada”, kaže Vladislav Petković, rukovodilac projekta “Pupinov izazov”.

Voditelj radionice je Milan Surla

 

Radionice bi trebalo da budu održane i kod drugih partnera projekta koje planiraju u narednom periodu, u drugoj polovini oktobra.

Naredne aktivnosti planiraju da realizuju u saradnji sa partnerima projekta: Matematičkom gimnazijom, Fakultetom organizacionih nauka iz Beograda i kompanijom Endava.

Na sledećem radnom danu radionice, planiranom za 17. septembar, organizatori očekuju da im se priključi još učesnika koji su izrazili zainteresovanost za učešće.

“Sa sistemom rada koji planiramo da uspostavimo, biće jednostavno za nove učesnike da se uključe u proces rada. Ovaj sistem omogućava zajedničku platformu za kolaboraciju i učenje svih učesnika Pupinovog izazova”, kaže Petković.

 


Samo finale, odnosno takmičenje Pupinov izazov je planirano da se održi sredinom decembra.

“Pupinov izazov” je multidisciplinarno takmičenje za srednjoškolce u Informaciono komunikacionim tehnologijama – IKT.

Tekst: V.J.P.
Foto: Cirkuliranje

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta koji sufinansira Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...