Otvoren konkurs “Otključano nebo!” 10. BUDI-ja u Pančevu za decu umetnike

Bijenale umetničkog dečjeg izraza je međunarodna umetnička manifestacija osnovana 2006. godine, namenjena deci i mladima, koja se svake druge godine održava u Pančevu od 15. maja do 15. juna.

Podeli tekst...

PANČEVO – Kulturni centаr Pаnčevа, kаo orgаnizаtor jubilarnog Desetog međunаrodnog bijenаlа umetničkog dečjeg izrаzа (10. BUDI), koji se ove godine održava pod sloganom OTKLJUČANO NEBO!, pozivа sve obrаzovne i kulturne institucije, te decu uzrаstа do 15 godinа, dа pošаlju svoje rаdove nаjkаsnije do 20. аprilа 2023. godine nа Konkurs sа temom OTKLJUČANO NEBO!

Glavna nagrada konkursa je “Munjeviti Krinfolion”, Gran-pri festivala koji autoru/ki najboljeg rada omogućuje put u Diznilend sa pratiocem. Takmišnjenje se održava u kategorijama: Budi PRINT, Budi ORIGINAL, Budi SELFIE Budi SLIKAR, Budi BAJKA, Budi DŽUBOKS, Budi MODA i Budi FILM. Svi konkursi su otvoreni do 20. aprila 2023. godine.

Više informacija o kategorijama i propozicijama konkursa moguće je naći na sajtu Kulturnog centra Pančeva: http://www.kulturnicentarpanceva.rs/sr/10-budi/10-budi-sr

O kvalitetu radova odlučivaće stručni žiri, a najbolji radovi biće uvršteni u zvaničnu selekciju 10. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza i prezentovani na vebsajtu www.kulturnicentarpanceva.rs, kao i u okviru zvaničnog programa 10. BUDI.

Bijenale umetničkog dečjeg izraza je međunarodna umetnička manifestacija osnovana 2006. godine, namenjena deci i mladima, koja se svake druge godine održava u Pančevu od 15. maja do 15. juna.


Jedan od osnovnih BUDI ciljeva jeste povezivanje dece različitih kultura sveta, a u tome su pomogle zemlje gosti–domaćini festivala. Do sad su se u ovoj ulozi pojavile Kuba, Mađarska, Japan, Švedska, SAD, Velika Britanija, Danska, Izrael i Italija. Ove države su bile gosti festivala, ali i domaćini koji su sa nama učestvovali u kreirenju dela programa.

Ove godine gost–domaćin je Nemačka. BUDI započinje svečanom ceremonijom i otvaranjem izložbe nagrađenih radova sa međunarodnog konkursa u Galeriji savremene umetnosti. Festival otvaraju gradonačelnik Pančeva i ambasador zemlje gosta–domaćina Bijenala.

BUDI podržavaju Grad Pančevo, Ministarstvo kulture Republike Srbije, ambasade i inostrani kulturni centri u Srbiji, kao i mnogobrojni drugi partneri iz zemlje i inostranstva. Generalni sponzor 10. BUDI-ja je kompanija BROSE.

Tekst: Kulturni centar Pančevo
Foto: Kulturni centar Pančevo

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...