Počinje izgradnja novog kružnog toka u Svetozara Šemića u Pančevu

U Pančevu će u sredu, 22. februara početi izgradnja novog kružnog toka na raskrsnici ulica Svetog Save i Svetozara Šemića u okviru rekonstrukcije delova ulica Svetozara Šemića, Svetog Save i Železničke ulice.

Podeli tekst...

PANČEVO – U Pančevu će u sredu, 22. februara početi izgradnja novog kružnog toka na raskrsnici ulica Svetog Save i Svetozara Šemića u okviru rekonstrukcije delova ulica Svetozara Šemića, Svetog Save i Železničke ulice.

Gradska menadžerka Maja Vitman sa saradnicima i predstavnicima izvođača radova danas je obišla teren i predstavila predstojeće radove.

– Proleće i leto biće u znaku velikih kapitalnih investicija i mnogo se radujemo što smo već krenuli sa radovima. Građanima smo ostali dužni rekonstrukciju dela ulice Svetozara Šemića, od Dimitrija Tucovića do Sinđelićeve ulice, zatim deo Svetog Save, od raskrsnice sa Svetozara Šemića do Železničke i Železničku ulicu. Imajući u vidu da je ova lokacija prilično atraktivna, a tek će postati atraktivna, jer Grad Pančevo u saradnji sa privatnim partnerom planira izgradnju nove glavne autobuske satnice u ulici Svetozara Šemića, neophodno je da ovde bude izvedena rekonstrukcija, da se sve potrebne podzemne instalacije sprovedu, kako bi jedan ovakav projekat mogao i da funkcioniše, objasnila je gradska menadžerka Maja Vitman.

Kako je Vitman rekla, danas je održan radni sastanak na terenu sa predstavnicima izvođača, nadzorom i JKP „Zelenilom“ povodom početka radova na rekonstrukciji delova ulica Svetozara Šemića, Svetog Save i Železničke sa izgradnom kružnog toka.

Maja Vitman u razgovoru sa izvođačem radova u ulici Svetozara Šemića u Pančevu (Foto: Pančevo MOJKraj)

– Početak radova je predviđen u sredu, 22. februara. Rekonstrukcija ulice će se izvesti u dve faze kako bi omogućili građanima i svima koji posluju u ovom delu grada da se organizuju i omogućimo bezbedno kretanje. Strateškim planiranjem i razvojem grada ova lokacija je od velikog značaja, imajući u vidu izgradnju buduće glavne autobuske stanice, blizinu železničke stanice Pančevo Glavna, novog buvljaka i naravno blizinu Severne poslovne zone. U prvoj fazi rekonstrukciju ćemo izvoditi u Železničkoj ulici i ulici Svetog Save sve do raskrsnice sa ulicom Svetozara Šemića. Izgradićemo novu kišnu, fekalnu i vodovodnu mreže. Ugradićemo novu rasvetu i izraditi nove trotoare i parkinge. Druga faza podrazumeva zatvaranje ulice Svetozara Šemiša od Dimitrija Tucović do Sinđelićeve ulice i u njoj će se raditi rekonstrukcija i izgradnja nove vodovodne mreže, nova rasveta, trotoari sa biciklističkom stazom, nova saobraćajnica sa prilazima i parkinzima, kao i kružni tok na raskrsnici ulica Svetozara Šemića i Svetog Save, kaže Maja

Kompletan završetak radova planiran je za kraj avgusta ove godine.

– Pored svega ovoga, naravno u saradnji sa JKP „Zelenilo” ovaj prostor biće oplemenjen zelenim sadržajem i ovim putem bih još jednom apelovala na građane koji do sada možda nisu podneli zahtev, a imaju potrebe za nove priključke da se obrate javno komunalnim preduzećima kako bi iskoristili tu mogućnost i do završetka radova sebi omogućili potrebne priključke na podzemne instalacije, jer nakon završenih radova u periodu od dve godine ovde se neće moći sprovoditi nova priključenja, rekla je Vitman.

Gradska menadžerka je istakla da će u ovoj građevinskoj sezoni biti izveden veliki broj značajnih investicija.

– U toku proleća očekujemo i početak rekonstrukcije ulice Dimitrija Tucovića i Patrijarha Čarnojevića, zatim Kneza Mihaila Obrenovića, ali i izgradnju fekalne kanalizacije na Karauli, izgradnju kišne kanalizacione mreže u Stevana Sremca, Ive Andrića, Dušana Petrovića Šaneta i Prešernovoj sa izgradnom novog kolovoza i trotoara. Počećemo radove na završetku rekonstrukcije centralnog gradskog parka i na izgradnji nove zgrade pančevačke gimnazije, vrtića u Banatskom Novom Selu, kapelu u Ivanovu. Na keju ćemo izvoditi radove na izgradnji nedostajuće mreže javnog osvetljenja, i postavljanje novog dečjeg igrališta, rekla je Vitman.

U toku su radovi na rekonstrukciji zgrade Zavoda za javno zdravlje Pančevo, rekonstrukciji ulice Bratstva jedinstva u Vojlovici i završetak rekonstrukcije radova u ulici Josifa Marinkovića u naselju Tesla.

Tekst: V.J.P.
Foto: PančevoMOJKraj

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...