Iz Pokrajine još 123 miliona dinara za projekte sanacije saobraćajnica i završetak kupališta u Kovinu

Opštini Kovin su iz pokrajinskog budžeta dodeljena sredstva za sufinansiranje dva projekta: za sanaciju saobraćajnica u tri naseljena mesta i za završetak 2. faze izgradnje gradskog kupališta u Kovinu.

Podeli tekst...

KOVIN – Opštini Kovin su iz pokrajinskog budžeta dodeljena sredstva za sufinansiranje dva projekta, za koje je i iz opštinskog budžeta obezbeđeno više od 100 miliona dinara: za sanaciju saobraćajnica u tri naseljena mesta i za završetak 2. faze izgradnje gradskog kupališta u Kovinu.

Za realizaciju 37 novih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset projekata koji su planirani kao višegodišnji Pokrajinska vlada je izdvojila gotovo šest milijardi dinara, a predstavnicima lokalnih samouprava, među kojima je bio i zamenik predsednice opštine Kovin, Ratko Mosurović, na svečanosti u Novom Sadu uručeni su ugovori o dodeli sredstava putem javnog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Ratko Mosurović, zamenik predsednika Opštine Kovin (Foto: Opština Kovin)

Obraćajući se prisutnima, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović je naglasio da je cilj da se pokrenu, kao i ranijih godina, značajne investicije koje će pre svega doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine. Dodeli ugovora prisustvovao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Opštini Kovin sredstva su dodeljena za sufinasiranje dva projekta: za rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture u Bavaništu, Dubovcu i Deliblatu i za završetak druge faze izgradnje gradskog kupališta (bazena) u Kovinu.

Projekat sanacije saobraćajnica, vredan 62 miliona dinara, obuhvata ulice u tri naseljena mesta: u Bavaništu, JNA ulicu, u Dubovcu – Dunavsku i u Deliblatu – Kozaru. U sva tri sela, projektom je predviđena izgradnja nove, savremene kolovozne konstrukcije sa asfaltnim slojem, kao i izgradnja novog sistema odvodnjavanja na delovima ulica gde je to moguće. Realizacijom projekta, za koji je iz Pokrajine obezbeđeno 40 miliona, a učešće opštine je 22 miliona dinara, obezbediće se adekvatni uslovi za život sugrađana u ovim ulicama, uz povećanu bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Gradilište u Kovinu – faza II na izgradnji gradskog kupališta (Foto: Opština Kovin)

Projekat Izgradnje gradskog kupališta u Kovinu – završetak II faze, podrazumeva kompletiranje svih potrebnih radova na izgradnji centralnog objekta bazena dimenzija 33×20 metara, sa pratećim prostorijama, kako bi mogao biti pušten u rad. Ranijim projektom nisu bili obuhvaćeni svi potrebni poslovi, a s obzirom da će bazen biti zaokružena celina za rad i u zimskom periodu (zatvorena konstrukcija), kako bi sportisti, turisti i lokalno stanovništvo mogli da koriste sadržaje tokom cele godine, izmenjena je prvobitna projektna dokumentacija na osnovu čega je izdato i rešenje o izmeni građevinske dozvole.

Za završetak II faze, koji predstavlja zasebnu javnu nabavku, potrebno je 166,5 miliona dinara. Upravo potpisanim ugovorom, iz AP Vojvodine obezbeđena je polovina tih sredstava, a drugi deo finansira se iz lokalnog budžeta.

Izvor: Opština Kovin

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...