Kovinski pozorišni susreti od 29. marta do 2. aprila

Kovinski pozorišni susreti ove godine će početi 29. marta. Na festivalu će biti četiri profesionalne predstave i jedna dečja.

Podeli tekst...

KOVIN – VI KOPS – Kovinski pozorišni susreti ove godine će početi 29. marta. Na festivalu će biti četiri profesionalne predstave i jedna dečja.

U sredu, 29. marta KoPS otvara Gradsko satiričko pozorište „Kerempuh“ iz Zagreba, sa kultnom hrvatskom predstavom „Bilježnica Robija K.“

U četvrtak, 30. marta, nastupiće Goran Jevtić i Suzana Lukić, u predstavi „Pluća“ zemunskog pozorišta „Madlenijanum“.

U subotu, 1. aprila, „Novosadsko pozorište“ sa fenomenalnim Arpadom Mesarošem u glavnoj ulozi u predstavi „Ričard III“. (predstava nije za mlađe od 18 godina)

U nedelju, 2. aprila, zavesu na ovogodišnji KoPS će spustiti „Državni posao“, Čvarkov, Boškić, Torbica u predstavi „Velika seoba arhivatora“.

Svaka od predstava počeće u 20 sati.

Pretprodaja i preuzimanje kompleta ulaznica za večernje predstave trajaće od 10. do 22. marta po ceni od 3.000 dinara.

Od 23. marta do početka festivala kompleti ulaznica prodavaće se po ceni od 3.500 dinara i pojedinačne ulaznice po ceni od 1.000 dinara.

Rezervacija ulaznica neće biti, poručuju iz Centra za kulturu u Kovinu.

Blagajna Doma kulture je otvorena svakog dana (sem nedelje) od 16 do 20:30 časova.

Kovinski pozorišni susreti su pozorišni festival pokrenut 2016. godine. U mestu gde publika, zahvaljujući odličnoj amaterskoj trupi, voli pozorište i redovno dolazi na predstave, želeli su da naprave novi festival sa kvalitetnim programom.

Kovin je nekada imao festival amaterskih pozorišta, koji već godinama ne postoji, ali zato postoji trupa koja veoma uspešno radi već 65 godina. Zato i ne čudi što su ponovo pokrenuli festival pozorišta i što on i dalje traje.

Tekst: V.J.P.
Fotografija: Pančevo MOJKraj

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...