Idvor: Obeleženo 88 godina od smrti Mihajla Pupina

U Idvoru je obeleženo 88 godina od smrti naučnika Mihajla Pupina, služen je parastos, položeni venci na spomenik Pupinu i organizovana i Svečana akademija u Domu kulture.

Podeli tekst...

IDVOR – U Idvoru je danas obeleženo 88 godina od smrti naučnika Mihajla Pupina, služen je parastos, položeni venci na spomenik Pupinu i organizovana i Svečana akademija u Domu kulture.

U Idvoru je danas služen parastos u crkvi Svetih blagovesti.


Položeni su i venci na spomenik Pupinu u centralnom parku, a zatim je organizovana Svečana akademija u Domu kulture “Mihajlo Pupin” u Idvoru.

U okviru programa prisutnima su se obratili Svetislav Zakić, direktor Doma kulture u Idvoru, Marijana Meliš ispred Opštine Kovačica, Milan Božić ispred Fondacije Mladen Selak i Milan Gutić ispred organizacije Koreni.

Zatim je otvorena izložba dr Dragoljuba Cucića – 100 godina od objavljivanja knjige “Od pašnjaka do naučenjaka”.

Marijana Meliš ispred Opštine Kovačica u svom izlaganju je istakla da je institicionalna saradnja veoma jaka.

“Zahvaljujući tome realizuju se veliki i važni projekti,” rekla je Meliš.

Milan Božić je govorio o prezentaciji i promociji čitavog načina života kakav je imao i vodio Pupin, dok je Milan Gutić predstavio postulate organizacije Koreni koji su u skladu sa Pupinovom životnom misijom i državotvornom politikom, kao i važnosti saradnje Srba u regionu i sa tradicionalnim prijateljima.

Program je završen otvaranjem izložbe u Narodnom domu “Mihajlo Pupin” u Idvoru.

Tekst: N.B.G.
Foto: N.B.G.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...