Idvor: Obeleženo 88 godina od smrti Mihajla Pupina

U Idvoru je obeleženo 88 godina od smrti naučnika Mihajla Pupina, služen je parastos, položeni venci na spomenik Pupinu i organizovana i Svečana akademija u Domu kulture.

Podeli tekst...

IDVOR – U Idvoru je danas obeleženo 88 godina od smrti naučnika Mihajla Pupina, služen je parastos, položeni venci na spomenik Pupinu i organizovana i Svečana akademija u Domu kulture.

U Idvoru je danas služen parastos u crkvi Svetih blagovesti.


Položeni su i venci na spomenik Pupinu u centralnom parku, a zatim je organizovana Svečana akademija u Domu kulture “Mihajlo Pupin” u Idvoru.

U okviru programa prisutnima su se obratili Svetislav Zakić, direktor Doma kulture u Idvoru, Marijana Meliš ispred Opštine Kovačica, Milan Božić ispred Fondacije Mladen Selak i Milan Gutić ispred organizacije Koreni.

Zatim je otvorena izložba dr Dragoljuba Cucića – 100 godina od objavljivanja knjige “Od pašnjaka do naučenjaka”.

Marijana Meliš ispred Opštine Kovačica u svom izlaganju je istakla da je institicionalna saradnja veoma jaka.

“Zahvaljujući tome realizuju se veliki i važni projekti,” rekla je Meliš.

Milan Božić je govorio o prezentaciji i promociji čitavog načina života kakav je imao i vodio Pupin, dok je Milan Gutić predstavio postulate organizacije Koreni koji su u skladu sa Pupinovom životnom misijom i državotvornom politikom, kao i važnosti saradnje Srba u regionu i sa tradicionalnim prijateljima.

Program je završen otvaranjem izložbe u Narodnom domu “Mihajlo Pupin” u Idvoru.

Tekst: N.B.G.
Foto: N.B.G.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Opovo

Doktori i patronažne sesetre iz opovačkog Doma zdravlja na edukaciji za „ROSA“ školu roditeljstva

Doktori i patronažne sestre, predstavnici Rosa škola roditeljstva iz 20 gradova i opština, među kojima su i Domovi zdravlja Ruma, Vršac, Opovo, i Srpska Crnja, imali su priliku da pohađaju kontinuiranu medicinsku edukaciju, koja je imala za cilj da ih osnaži u radu sa trudnicama, posebno onima koje se suočavaju sa određenim emocionalnim izazovima koji su nastale kao rezultat drugog stanja.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...