Kovin: Promocija knjige „Srpski heroj u vučjoj jazbini“ Marije Jovović

Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin u saradnji sa Udruženjem prekodrinskih Srba organizuju promociju knjige Marije Jovović „Srpski heroj u vučjoj jazbini“ (prvi deo) u ponedeljak, 12. februara u 18 časova.

Podeli tekst...

KOVIN – Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin u saradnji sa Udruženjem prekodrinskih Srba organizuju promociju knjige Marije Jovović „Srpski heroj u vučjoj jazbini“ (prvi deo).

Delo je posvećeno Blagoju Jovoviću, čoveku koji je izvršio atentant na jednog od najvećih ratnih zločinaca u Drugom svetskom ratu, ustašu Antu Pavelića. Književno veče biće održano u ponedeljak, 12. februara u 18 časova. Moderator: Mile Bosnić.

Ova prva knjiga iz zbirke obuhvata pripovedanje Blagoja Jovovića u prvom licu o njegovim iskustvima iz rata. Analizira se međunarodna i politička scena, prikazuje najorganizovanije bekstvo nacističkih i ustaških ratnih kriminalaca pod okriljem Vatikana i tajnih službi.

Knjiga koju je napisala Blagojeva kćerka, Marija Jovović, književnica i profesorka, nesvakidašnja je priča, koja na više od 200 stranica prati životni put nekadašnjeg pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini i njegovu poteru za krvoločnim zločincem, vođom ustaškog pokreta.

Marija Jovović je napisala istinu o svome ocu kako bi ljudi iz celog sveta mogli da shvate ko je zapravo bio srpski heroj Blagoje Jovović.

Tekst i foto: Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...