Ribokradice uhvaćene kod Dubovca prihvatile po 6 meseci zatvora

Ribokradice koje su kod Dubovca na Dunavu uhvaćene dok su strujom ubijale i krale ribu, na saslušanju u tužilaštvu u potpunosti su priznali izvršenje krivičnog dela koje im je krivičnom prijavom stavljeno na teret i saglasili se da ih nadležni sud osudi na kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci.

Podeli tekst...

KOVIN – Ribokradice koje su kod Dubovca na Dunavu uhvaćene dok su strujom ubijale i krale ribu, na saslušanju u tužilaštvu u potpunosti su priznali izvršenje krivičnog dela koje im je krivičnom prijavom stavljeno na teret, nakon čega su zaključili i sporazume o priznanju krivičnog dela i saglasili se da ih nadležni sud osudi na kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci.

U zajedničkoj akciji ribočuvarske službe JVP Vode Vojvodine i MUP 17. februara je uhapšeno pet osoba, zatečenih u krađi ribe sa aparatima za strujno ubijanje. Ribokradice su uhapšene u naselju Dubovac, kod Kovina, na 1084 km reke Dunav, a zaplenjena su im dva čamca korišćena za krivolov i aparat za strujno ubijanje riba. U automobilu je zatečeno oko 100kg ukradene ribe: šarana, soma i smuđa.

Ribočuvarska služba JVP “Vode Vojvodine”, pod čijem su ingerencijom ribolovne vode i zaštićena područja, prethodnih dana radila je pojačanim intenzitetom radi sprečavanja krivolova. Ova akcija JVP “Vode Vojvodine” sprovedena u saradnji sa Jedinicom za bezbednost na rekama MUP-a Srbija samo je jedna u nizu uspešnih akcija Ribočuvarske službe ovog preduzeća, koja zahvaljujući novoj, savremenoj opremi i Monitoring centru, u svakom trenutku prate stanje na rekama koje su pod njihovim upravljanjem.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva okrivljenima B.S. (29) i S.P.(46) prvo je bilo određeno zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nezakonit ribolov u saizvršilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine.

Tekst: ePančevo
Foto: ePančevo

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...