Kovin: Predstavljena knjiga “Via Dolorosa“ Darka Ješića

U Biblioteci “Vuk Karadžić“ u Kovinu sinoć je predstavljen prvi roman Darka Ješića iz Starčeva “Via Dolorosa“.

Podeli tekst...

KOVIN – U Biblioteci “Vuk Karadžić“ u Kovinu sinoć je predstavljen prvi roman Darka Ješića iz Starčeva “Via Dolorosa“.

Odlomke iz knjige čitao je Jovica Jašin, glumac iz Zrenjanina.

„Via Dolorsa“ je sentimentalna ispovest talentovanog slikara Tomislava Tabačkog. Glavni lik, sticajem nesrećnih okolnosti, završava u kovinskoj duševnoj bolnici kao politički disident. Ovde on u pisanim tragovima ostavlja putokaz svom neviđenom sinu Vilijamu sa željom da nesvakidašnjim žitijem sačuva familijarnu nit Tabačkih.

Inače, “Via Dolorosa“ je naziv za čuvenu stazu kojom je prošao Isus Hrist na putu ka Golgoti, a koji je Ješić upotrebio da metaforički predstavi muke i iskušenja svoj glavnog junaka.

U šetnji putem suza kroz trideset tri poglavlja, upoznajemo jedan gnjili i neorganizovani svet kako se periodično uspinje i propada.

Tekst: I. Jovanov
Foto: Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...