Izgradnja pokrivene zelene pijace u Opovu

Građevinski radovi u okviru projekta izgradnje pokrivene zelene pijace u Opovu počeli su u januaru ove godine i trebalo bi da budu završeni u oktobru.

Podeli tekst...

OPOVO – Građevinski radovi u okviru projekta izgradnje pokrivene zelene pijace u Opovu počeli su u januaru ove godine i od tada potez Šumske ulice između Borisa Kidriča i Tamiške neprekidno je veliko gradilište.

Osim izgradnje objekta, na lokaciji predviđenoj za pijacu izvode se opsežni radovi na novoj kišnoj kanalizaciji i odvodu otpadnih voda.

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov u obilasku gradilišta

Gradilište su obišli predsednik opštine Miloš Markov i rukovodilac Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Opovo Rade Cvetanović gde su od članova Nadzornog odbora projekta i šefa gradilišta upoznati sa do sada urađenim i dinamikom izgradnje.

Moderna zelena pijaca gradi se po važećim standardima i normativima za ovu vrstu objekta. Pijačne tezge na pijaci biće otvorenog i zatvorenog tipa gde će biti po završetku lokali za prodaju mlečnih proizvoda, ribe i slično uz prostor za veterinarsku i sanitarnu inspekciju.

Izgled buduće pokrivene zelene pijace u Opovu

„Ovim će biti omogućeno poljoprivrednim proizvođačima opštine Opovo brži i lakši plasman svojih poljoprivrednih proizvoda“, kaže Miloš Markov.

Površina objekta biće 226 kvadrata, dok je površina celog pijačnog kompleksa 430 kvadrata.

Izgled buduće pokrivene zelene pijace u Opovu

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, jer će Opovo dobiti jednu modernu i funkcionalnu pijacu.

„Iskoristio sam priliku da obiđem jedan od kapitalnih projekata koji se realizuju na teritoriji naše opštine – izgradnju nove pijace u Opovu. I danas, uprkos visokim temperaturama, radnici su na terenu, prisutan je i nadzor i ovo je jedno od gradilišta sa kojim sam izuzetno zadovoljan dinamikom i kako se radovi odvijaju. Do juče je ovde bio prazan prostor, sada je to već građevinski kompleks. Nadležni su me uputili šta je to što još treba da se uradi kako bi se ovaj objekat priveo nameni i kako bi, pre svega naši poljoprivrednici ali ostali građani mogli da ga koriste,“ rekao je Miloš Markov.

Predsednik opštine Markov je posebno istakao rešavanje problema odvodnjavanja u ovom delu Opova koji će se realizacijom ovog projekta konačno rešiti.

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov u obilasku gradilišta buduće pokrivene zelene pijace

„Danas sam imao priliku da vidim i objekat koji se gradi, a koji rešava problem odvodnjavanja i ulice Šumske i ulice Borisa Kidriča. Ovo je problem koji je postojao dugi niz godina, posebno nakon padavina većih količina kiše jer ta voda nema gde da ode, a sada se ovim projektom, uz izgradnju pijace, rešavamo ovaj problem i imaćemo kvalitetan sistem odvodnjavanja za ovaj deo mnaselja“, izjavio je Markov.

Ipak, kako su radovi počeli u zimu, a u cilju da se projekat što kvalitetnije realizuje, rok za završetak radova pomeren je za polovinu oktobra.

Izgradnju zelene pijace u Opovu finansira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Vrednost projekta je blizu 78 miliona dinara. Lokalna samouprava sufinansira ovaj projekat sa 13 miliona dinara.

Tekst: V.J.P.
Foto: G.O./Č.V.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...