Mašinska škola „Pančevo“ druga u Srbiji

Mašinska škola Pančevo na republičkom takmičenju mašinskih škola, održanom u Kragujevcu, zauzela je drugo mesto u konkurenciji 34 škola iz cele Srbije.

Podeli tekst...

PANČEVO – Mašinska škola Pančevo na republičkom takmičenju mašinskih škola, održanom u Kragujevcu, zauzela je drugo mesto u konkurenciji 34 škola iz cele Srbije.

Na ovo takmičenje plasiralo se devet učenika u sledećim kategorijama: operater mašinske obrade, mehaničar motornih vozila, bravar i zavarivač.

Učenik Vuk Pešić bio je najuspešniji i osvojio je prvo mesto u kategoriji strugara.

„Veoma mi znači ova prva nagrada. Nakon ovog takmičenja dobio sam na poklon set alata, ali i ponudu za posao u Kragujevcu“, kaže Vuk Pešić.

Njegov mentor i profesor praktične nastave Aleksandar Nikolovski izuzetno je zadovoljan ovom uspehom i kaže da je to rezultat timskog rada.

„Profesor sam 33 godine u ovoj školi i ovo je najlepša strana posla. Uspeh je zajednički, i učenika i profesora, jer bez timskog rada nema uspeha“, kaže profesor Nikolovski.

Gabrijel Vaci zauzeo je II mesto u kategoriji zavarivača

Učenici koji su se takmičili u kategoriji zavarivač takođe su bili uspešni, a među njima se našla u svojoj kategoriji i jedina devojka Jovana Diklić.

„Na takmičenju sam zauzela 4. mesto i veoma sam zadovoljna. Posebno jer sam dobila ponude za posao. Prihvatila sam jednu od tih ponuda za posao“, kaže Diklić.

Gabrijel Vaci je zauzeo drugo mesto u kategoriji zavarivača.

„Ponosan sam što sam osvojio nagradu iako nisam bio zadovoljan urađenim. Moglo je i bolje. Ipak, pokazalo se da je to bilo dovoljno za nagradu. Dobio sam i ja ponudu za posao, ali razmisliću o njoj, jer želim da upišem višu školu u Zrenjaninu“, kaže Vaci.

Nastavnica praktične i teoretske nastave Aleksandra Timotijević ističe da je i kao njihov mentor i kao razredni starešina ponosna na svoje đake.

„Spremali su se, radili i ostvarili su odlične rezultate. Veoma sam ponosna na njih. Mnogi su dobili ponude za posao i cela škola je ponosna na njih“, kaže Timotijević.

Profesorka Aleksandra Timotijević sa svojim đacima


Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole Pančevo smatra da su i đaci i profesori na pravi način predstavili svoju školu i svoj grad.

„Mnogi od njih su dobili ponude za posao, neki žele i da nastave školovanje, tako da je sve to samo još jedna satisfakcija više kao direktora škole“, kaže direktor Mašinske škole.

Ovo je bilo takmičenje dece koja pohađaju treći stepen i koja su u sistemu dualnog obrazovanja.
Na takmičenju su školu predstavljali i Božidar Kovačev koji je zauzeo 6. mesto u kategoriji glodač, Luka Manailovi, bravar, zauzeo je 7. mesto i Veljko Grujić, mehaničar koji je zauzeo 10. mesto. Svojim rezultatima doneli su bodove svojoj školi i doprineli značajnom ekipnom plasmanu.

Na ovom takmičenju učestvovalli su i učenici David Todorović, Dušan Zarić i Matija Dodevski.

I ostali nastavnici koji su ih pratili na takmičenju takođe su zaslužni za njihov uspeh. To su Jon Boljanac, Petar Vila, Bojan Tucakov, Mateja Ortopan, Saša Mančić i Srđan Anđelovski.

Autor: V.J.P.
Foto: Mašinska škola Pančevo

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...