Banatsko Novo Selo dobija vrtić: Adaptira se prostor škole za 50 dece

U Banatskom Novom Selu u toku su radovi na rekonstrukciji dela zgrade škole „Žarko Zrenjanin” za adaptaciju dela objekta u vrtić. Lokalna samoprava za ove radove izdvojila je više od 13 milona dinara.

Podeli tekst...

BANATSKO NOVO SELO – U Banatskom Novom Selu u toku su radovi na rekonstrukciji dela zgrade škole „Žarko Zrenjanin” za adaptaciju dela objekta u vrtić. Lokalna samoprava za ove radove izdvojila je više od 13 milona dinara, kako bi deca mlađeg uzrasta mogla da pohađaju vrtić u mestu u kome žive.

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva sa saradnicima i u pratnji članova MZ Banatsko Novo Selo obišla je gradilište kako bi se upoznala sa tokom izvođenja radova.

“Problem roditelja iz Banatskog Novog Sela čija deca idu u vrtić a koji su do sada morali da ih odvode do Vladimirovca ili Pančeva biće u oktobru rešen. Lokalna samouprava je izdvojila trinest i po milona dinara za rekonstrukcija dela zgrade OŠ „Žarko Zrenjanjin“ u Banatskom Novu Selu. U toku su radovi kako bi se adaptirao prostor škole za boravak pedeset mališana u vrtiću uzrasta od tri do šest godina. U pitanju je prostor od 300 kvadratnih metara koji će biti adaptiran za dve vrtićke grupe. Bavili smo se i analizom rođene dece u poslednje četiri godine i utvrdili da je potrebno 50 mesta u vrtiću”, navela je gradska menadžerka Maja Vitman.

Ona je dodala da su srušene dve postojeće svlačionice, biće napravljeni toaleti, osposobljene dve sobe za boravak dece, soba za izolaciju, kuhinja za distribuciju obroka kako bi se stvorio adekvatan prostor za boravak 50 mališana.

U toku je adaptacija dela škole za novi vrtić u Banatskom Novom Selu (Foto: D.G.)

Marinel Blaž, direktor škole kaže da će ovo biti velika olakšica za roditelje koji će mališane uzasta od 3 do 6 godina od oktobra moći da u vrtić dovode u svoje naseljeno mesto.

“Za našu školu i naše mesto ovo je nešto izvanredno. Zahvalio bih se Gradu Pančevu što je prepoznao koliki je značaj za našu decu ovakva vrsta ustanove. Roditelji su decu vodili i po Pančevu i Vladimirovcu i jedva čekaju vrtić u svom mestu”, rekao je Blaž.

Maja Vitman je dodala i da ukoliko prostor koji se trenutno adaptira ne bude zadovoljavao potrebe Banatskog Novog Sela za mestima u vrtiću, postoji mogućnost da se adaptira drugi deo ovog objekta u kome borave dve grupe predškolaca.

U toku je adaptacija dela škole za novi vrtić u Banatskom Novom Selu (Foto: D.G.)

“Grad Pančevo nastavlja ulaganja u obrazovanje, jer samo prošle godine u OŠ “Žarko Zrenjanin” uloženo je više od 17 milona dinara. Što se tiče prethodnih radova mi smo u toku prošle godine uradili radove na gasnoj instalaciji kotlarnice u OŠ „Žarko Zrenjanin“ i urađen je bezbednosni sistem funkcionisanja koji se odnosi na sistem dojave i zaštite od požara u čijem sklopu su i ove prostorije. Taj deo investicija je završen u vrednosti od 17 miliona”, navela je Maja Vitman.

Rekonstrukcija dela postojeće zgrade koja će biti vrtić za grupu dece starosti od 3 do 6 godina trebalo bi da bude završena u oktobru. Boravak mališana u vrtiću u mestu u kome žive a koji je u sklopu osnovne škole olakšaće im i sam polazak u prvi razred, jer će to biti samo prelazak u učionice, a biće sredina u kojoj su već naučili da borave.

Tekst: V.J.P.
Foto: D.G.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...