Održana 30. Sednica Skupštine grada Pančeva

U Pančevu je danas održana 30. sednica Skupštine grada Pančeva. Između ostalog odbornici su usvojili Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Banatsko Novo Selo, Nacrt odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Celina 1 – širi centar (krug obilaznice) u naseljenom mestu Pančevo, zatim nacrt odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Hipodrom u Pančevu.

Podeli tekst...

PANČEVO – U Pančevu je danas održana 30. sednica Skupštine grada Pančeva. Između ostalog odbornici su usvojili Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Banatsko Novo Selo, Nacrt odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Celina 1 – širi centar (krug obilaznice) u naseljenom mestu Pančevo, zatim nacrt odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Hipodrom u Pančevu.

Gradska menadžerka Maja Vitman, u okviru tačaka koje se tiču finansiranja i izgradnje lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada, ukazala je na značaj projekta javno-privatnog partnerstva.

Maja Vitman, gradska menadžerka (Foto: Pančevo MOJKraj)

„Jedan od najznačajnijih projekata u koji je ušao Grad Pančevo odnosi se na javno-privatno partnerstvo vezano za rekonstrukciju i modernizaciju puteva, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Radovi se privode kraju i očekujemo da do kraja godine završimo sve značajne radove koji se odnose na rekonstrukciju predmetnih ulica koje smo zadali projektom javno-privatnog partnerstva“, rekla je Vitman.

Gradska menadžerka je posebno istakla značaj radova u ulicama Svetozara Šemića, Svetog Save, kao i Železničke ulice. Takođe, Vitman je rekla i kako bi uskoro trebalo da krenu radovi na izgradnji nove autobuske stanice u Pančevu.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o izmeni Odluke o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete usled ujeda napuštenih pasa ili mačaka.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o izmeni Odluke o držanju domaćih životinja na teritoriji grada Pančeva; Plan i Program rada Narodnog muzeja Pančevo za 2024. godinu i Finansijski planu za 2024. godinu sa projekcijama za 2025. i 2026. godinu, zatim Kulturnog centra, Gradske biblioteke, Istorijskog arhiva i ostalih ustanova kulture na teritoriji grada i u svim naseljenim mestima.

Tekst: V.J.P.
Foto: Pančevo MOJKraj

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...