Potpisan Sporazum između Filijale PIO fonda Pančevo i Auto centra „Zoki“ i Optike „Zoki“

U Gradskoj upravi u Pančevu je potpisan sporazum između PIO fonda filijala Pančevo i Auto centra „Zoki“ i Optike „Zoki“ čime su obezbeđeni popusti za korisnike Penzionerske kartice.

Podeli tekst...

PANČEVO – U Gradskoj upravi u Pančevu danas je potpisan sporazum između PIO fonda filijala Pančevo i Auto centra „Zoki“ i Optike „Zoki“ čime su obezbeđeni popusti za korisnike Penzionerske kartice.

U prisustvu predsednika Skupštine Grada Pančeva Tigrana Kiša sporazum su potpisali Tanja Vergić Topić, direktorka Filijale PIO fonda u Pančevu i Zoran Peševski, direktor Kompanije „Auto centar Zoki“ Pančevo.

Tanja Vergić Topić kaže da ovo nije prvi sporazum, već da ih je do sada potpisano desetak u Pančevu.

„Ovo nije prvi sporazum. Već desetak sporazuma je potpisano u našem gradu. U pripremi je još pet, šest. Pre svega želim da se zahvalim predsedniku Skupštine grada Pančeva što je prisustvovao ovom potpisivanju kao i gospodinu Peševskom, jer su odvojili vreme da pomognemo našim najstarijim sugrađanima. Na teritoriji cele Srbije potpisano je nekoliko stotina sporazuma. Direkcija potpisuje sporazume sa preduzećima kojima je sedište u Beogradu, a posluju širom Srbije, dok mi filijale zaključujemo sporazume sa firmama koje imaju sedište u samom gradu. Ja imam ovlašćenje da zaključujem sporazume sa firmama koje imaju svoje sedište u Pančevu, Kovačici, Alibunaru, Kovinu i Opovu. Nadam se da će se ovom pozivu odazvati veliki broj privrednika da najstarijim sugrađanima dajemo popuste, poklone ili na neki drugi način da ostvare neke benefite. Takođe želim da podsetim da će penzioneri kartice moći da koriste širom Srbije. Na primer, kartica je izdata u Pančevu, penzioneri mogu da je koriste kad odu u banju, do Beograda ili u bilo kojoj drugoj sredini u Srbiji. Nadam se da ćemo što više sporazuma zaključiti, izjavila je Tanja Vergić Topić, direktor Filijale PIO fonda u Pančevu.

Ona je podsetila da je još od sredine marta širom Srbije počelo prijavljivanje za Penzionerske kartice nove generacije.

Tanja Vergić Topić, Tigran Kiš i Zoran Peševski (Foto: Pančevo MOJKraj)

„Brojni sporazumi koji se tiču penzionerskih kartica potpisani u veoma kratkom vremenskom periodu su pokazatelj da je Pančevo grad koji se trudi da poboljša i unapredi kvalitet života i najstarijim sugrađanima. Pozivam sve naše privredne subjekte da se priključe ovoj akciji, podrže je i na taj način omoguće povlastice našim najstarijim sugrađanima“, izjavila je Tanja Vergić Topić.

Zoran Peševski je privrednik koji se, kako kaže, rado odazvao pozivu Vlade Srbije da obezbedi popuste za penzionere.

„Mislim da je ovo odličan potez države da penzioneri vide kako vodimo brigu o njima i da će ove značajne uštede koje ostvare moći da usmere prema svojim porodicama. Koristim priliku da apelujem na sve ostale društveno odgovorne firme i preduzeća da nam se pridruže u ovoj akciji i Vladi Srbije kako bismo zajedno mogli da pomognemo penzionerima. Ovim ugovorom obezbedili smo popuste u Auto centru Zoki i Optici Zoki. Najverovatnije ćemo ugovor proširiti i na zdravstvene usluge, ali će nam za to trebati malo vremena da kompjuterski program prilagodimo, jer imamo veliki dijapazon zdravstvenih usluga“, kaže Zoran Peševski, predsednik Kompanijie Auto centar Zoki Pančevo.

Zoran Peševski, direktor Kompanije Auto centar Zoki Pančevo (Foto: Pančevo MOJKraj)

Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva istakao je da na teritoriji grada živi 30.000 penzionera, da je oko pet hiljada njih uključeno u rad Udruženja penzionera i naveo da lokalna samouprava ne samo na ovaj, već na različite načine pomaže najstarije sugrađane, ali i ostale stanovnike Grada Pančeva.

„Grad Pančevo kao odgovorna lokalna samouprava podržava akciju i Vlade Republike Srbije i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Sve ovo je počelo još početkom marta. Pokušaj je da se okupi što više privrednika i privrednih subjekata na teritoriji Grada Pančeva kako bi se priključili ovoj akciji i pomogli da našim najstarijim sugrađanima obezbede bolji život i što bolje uslove. Ovom prilikom pozivam i druge privredne subjekte na teritoriji grada Pančeva da se priključe ovoj akciji, kao i penzionere kojih ima skoro 30 hiljada u našem gradu da preuzmu svoje kartice prvog septembra i da svi zajedno osetimo benefit jedne ovakve akcije. Uveren sam da će od ovakve akcije posebnu korist imati penzioneri, ali siguran sam da će i privredni subjekti imati koristi od jedne ovakve akcije. Grad Pančevo, kao odgovorna lokalna samouprava koja prati politiku na državnom nivou i brine o svim svojim sugrađanima, podržava i promoviše ovu akciju kako bi našim najstarijim sugrađanima obezbedili mnogobrojne popuste. Stabilna politika i poboljšanje životnog standarda i sve ono što nam je omogućila politika predsednik Aleksandar Vučić, da krupnim koracima idemo napred je imperativ i našoj lokalnoj vlasti“, rekao je Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva.

Tanja Vergić Topić, Tigran Kiš i Zoran Peševski (Foto: Pančevo MOJKraj)

U svim filijalama i ispostavama PIO fonda širom Srbije od 15. marta ove godine počelo je prijavljivanje za Penzionerske kartice nove generacije, rok za prijavu nije ograničen. Zahtev za nove kartice pored korisnika starosnih, invalidskih i porodičnih penzija mogu podneti i korisnici tuđe nege i pomoći, korisnici novčane naknade za telesno oštećenje, kao i svi ostali građani koji se nalaze u sistemu isplate PIO Fonda.

„Do sada se na nivou cele Srbije prijavilo više od 700.000 korisnika penzija i drugih lica koji se nalaze u sistemu isplate PIO Fonda, takođe odziv na teritoriji grada Pančeva, kao i opština Kovin, Kovačica, Alibunar i Opovo je odličan. Na nivou Fonda je zaključeno nekoliko stotina sporazuma sa firmama iz svih delatnosti, zatim sa samostalnim radnjama i kulturnim institucijama. Što se tiče Filijale Pančevo, imajući u vidu da sam ovlašćena da zaključujem sporazume sa privrednim subjektima koji imaju sedište na teritoriji koje pokriva Filijala Pančevo, do sada je zaključeno desetak sporazuma, u pregovorima smo sa još nekoliko privrednih subjekata, sa kojima će biti zaključeni sporazumi u kratkom roku. Pokušavamo da uključimo što veći broj privrednih subjekata te koristim ovu priliku da ih pozovem da se priključe ovoj akciji i omoguće bolji život najstarijih sugrađana jer će zahvaljujući ovoj akciji oni ostvariti brojne popuste. Korisnici će moći kartice da koriste na teritoriji cele Srbije sa svim preduzećima koja budu zaključila sporazum sa PIO Fondom. Na taj način će korisnici imati svakodnevne uštede i konkretne benefite. Pored toga korisnici kartica će sakupljati i bodove, te će za utrošenih 500 dinara korisniku Penzionerske kartice Fond dodeljivati jedan bod, a tokom meseca može prikupiti bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji. Na osnovu prikupljenih bodova korisnik Penzionerske kartice moći će da ostvari dodatne pogodnosti kao što su popusti, pokloni i slično“, rekla je Tanja Vergić Topić.

Spisak društveno odgovornih privrednih subjekata, davalaca pogodnosti, nalaziće se na sajtu PIO Fonda, koji će ujedno voditi i evidenciju o broju sakupljenih i utrošenih bodova, tako da će korisnici moći da imaju uvid u stanje na svojoj kartici.

Podela kartica počeće od 1. septembra. Građani će prvo dobiti poruku da je za njih stigla kartica, podela kartica će biti sukcesivna. Primena Penzionerskih kartica će početi 1. oktobra.

Tekst: V.J.P.
Foto: Pančevo MOJKraj

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...