Vitman: Za samo tri godine u Pančevu i selima obnovljeno i rekonstruisano čak 176 ulica

Zahvaljujući projektu javno-privatnog partnerstva na teritoriji grada Pančeva i svih devet naseljenih mesta do sada je obnovljeno i rekonstruisano čak 176 ulica, odnosno postavljeno je čak 89,7 km asfalta.

Podeli tekst...

PANČEVO – Zahvaljujući projektu javno-privatnog partnerstva na teritoriji grada Pančeva i svih devet naseljenih mesta do sada je obnovljeno i rekonstruisano čak 176 ulica, odnosno postavljeno je čak 89,7 km asfalta.

Nedavno prilikom obilaska radova u ulici Patrijarha Čarnojevića gradska menadžerka Maja Vitman podsetila je da je projektom javno-privatnog partnerstva u oblasti putne infrastrukture rekonstruisano sedam važnih ulica u gradu i to Branka Anovića, Radničku, Josifa Marinkovica, pristupna saobraćajnica u poslovnoj zoni Sever, ulica Branka Radičevića, Bratstva Jedinstva i sada ulica Patrijarha Čarnojevića.

Ulica Patrijarha Čarnojevića u Pančevu (Foto: D.K.)

„Zadovoljni smo što smo pratili razvoj grada i što su ulice koje su delegirane od strane naših sugrađana kao prioriteti uspešno urađene. Ponosni smo da je u toku tri godine Grad Pančevo putem projekta Javnog privatnog patnerstva asvaltirao na teritoriji grada i svih naseljenih mesta 176 ulica, odnosno 89,7 km puteva. Ovo je fantastičan podatak i značajna ulaganja koja je sprovela ova vlast i građani bi to trebalo da znaju. Nakon asfaltiranih ulica u Kačarevu, Omoljici, Glogonju, nastavljamo sa asfaltiranjem i u drugim naseljenim mestima. Putna infrastruktura je od velikog značaja za naše sugrađane. Radujemo se da naseljena mesta dobijaju asfalt u gotovo svakoj ulici i da rešavamo višedecenijske probleme”, rekla je Maja Vitman.

Maja Vitman, gradska menadžerka (Foto: Grad Pančevo)

Maja Vitman je podsetila i da građani u svakom mestu i njihove mesne zajednice aktivno učestvuju u saradnji sa gradom i delegiraju prioritete.

“Ovakav odnos ima neprocenjivu vrednost. Radimo fazno, kako bismo ispoštovali svako naseljeno mesto, kako ove godine tako i u poslednje tri, od kad je projekat Javnog privatnog partnerstva stupio na snagu. Prioriteti građana su nam na prvom mestu i tako planiramo sve strateške projekte. Budžet grada je stabilan i sredsva su obezbeđena da radove uspešno završimo. Upravo zajednička zalaganja u saradnji sa gradonačelnikom nam omogućavaju da efikasnije i bolje radimo za dobrobit zajednice”, kaže Maja Vitman.

Za samo tri godine u Pančevu i selima obnovljeno i rekonstruisano je čak 176 ulica (Foto: D.K.)

Maja Vitman kaže da je projekat javno-privatnog partnerstva u oblasti putne infrastrukture pokazao da se mogu rešiti višedecenijski problemi ako se ima jasna strategija i vodi računa o ravnomernom ulaganju.

Tekst: V.J.P.
Foto: D.K. i Grad Pančevo

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...