Na Keju na Tamišu u Pančevu sadi se 300 sadnica

JKP Zelenilo, uz podršku Grada Pančeva i Ministarstva zaštite životne sredine, a u okviru Projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta, započelo je sadnju lišćarskih sadnica duž keja na Tamišu.

Podeli tekst...

PANČEVO – JKP Zelenilo, uz podršku Grada Pančeva i Ministarstva zaštite životne sredine, a u okviru Projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta, započelo je sadnju lišćarskih sadnica duž keja na Tamišu.

Sadnja na tamiškom keju (Foto: JKP „Zelenilo“ Pančevo)

“Radi što efikasnije realizacije projekta, JKP Zelenilo je, od početka ove nedelje, angažovalo veliki broj radnika, koji će u narednim nedeljama usaditi 300 odraslih „školovanih“ sadnica. Starost lišćara, u zavisnosti od vrste, je od osam do dvanaest godina, a težina sadnice doseže 300 kilograma. Uslovi konkursa su bili takvi da je bilo neophodno planirati sadnju autohtonih vrsta drveća. Budući da će najveći broj sadnica biti posađen duž šetališta uz samu reku, gde je visok nivo podzemnih voda, izbor vrsta je bio sužen. Najveći broj sadnica pripadaju vrsti jasena, dok će u malom procentu biti posađen hrast lužnjak. Na nebranjenom delu zelenih površina, uz šetalište na nasipu biće posađeni javori”, kaže Danilo Bjelica, direktor JKP Zelenilo Pančevo.

Sadnja drveća na keju na Tamišu u Pančevu (Foto: JKP „Zelenilo“ Pančevo)

Kako naš sagovornik dodaje, završetak sadnje na keju u Pančevu planiran je do kraja ove godine, a zavisiće od vremenskih uslova.

Do kraja godine biće posađeno 300 sadnica (Foto: JKP „Zelenilo“ Pančevo)

Tekst: V.J.P.
Foto: JKP „Zelenilo“ Pančevo

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...