U toku završni radovi na rekonstrukciji ulice Patrijarha Čarnojevića u Pančevu

U Ulici Patrijarha Čarnojevića u Pančevu danas se izvode radovi na postavljanju završnog sloja asfalta i označava se horizontalna signalizacija, a radove je obišla gradska menadžerka Maja Vitman.

Podeli tekst...

PANČEVO – U Ulici Patrijarha Čarnojevića u Pančevu danas se izvode radovi na postavljanju završnog sloja asfalta i označava se horizontalna signalizacija, a radove je obišla gradska menadžerka Maja Vitman.

Maja Vitman je podsetila šta je sve urađeno u Ulici Patrijarha Čarnojevića u okviru rekonstrukcije.

„Od ulice Dimitrija Tucovića do Branka Radičevića izgrađen je novi kolovoz širine 3,5 metra za jednosmerni saobraćaj (od ulice Branka Radičevića ka ulici Dimitrija Tucovića) sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici, nove pešačke staze širine 1,5 do 1,8 metara. Od ulice Branka Radičevića do Karađorđeve izgrađen je novi kolovoz širine 5,5 metra za dvosmerni saobraćaj sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici, nove pešačke staze širine 1,5 do 2,2 metara. Izgrađeno je 18 parking mesta za podužno parkiranje za putnička vozila, od čega je jedno parking mesto za osobe sa invaliditetom“, navela je Vitman.

Ulica Patrijarha Čarnojevića u Pančevu (Foto: D.K.)

Maja Vitman kaže da je urađena i završna obrada saobraćajnice sa asfalt betonom AB11s, kao i pešačka staza i parking mesta.

„Urađena je vodovodne mreža prečnika fi-110 i dužine 87,5m, izvršena je izgradnja nove atmosferske kanalizacije prečnika fi-300 i dužine 225m + 35m u raskrsnici. Urađena je rekonstrukacija fekalne kanalizacije prečnika fi-250 i dužine 128m, kao i izrada novih priključaka. Izvršeni su radovi na rekonstrukciji javnog osvetljenja pri čemu su postavljene savremene svetiljke sa „LED“ tehnologijom. Postavljeno je 11 novih stubova i svetiljki. Izvršeni su radovi na izgradnji kompletno nove gasovodne mreže sa svim kućnim priključcima za objekte od ulice Dimitrija Tucovića do ulice Karađorđeve“, izjavila je Maja Vitman.

Prema rečima Maje Vitman do sada je rekonstruisano sedam važnih ulica u gradu zahvaljujući projektu javno-privatnog partnerstva.

„Danas je veliki dan za Gornji grad, ali i za sve nas Pančevke i Pančevce. Dosledni smo politici predsednika Aleksandra Vučića i kao što kaže naš slogan „Srbija ne sme da stane“, mi nastavljamo uspešno u sprovođenju kapitalnih investicija i ne odustajemo od velikih snova koje smo utkali u strateškim dokumentima. Ovim fantastičnim projektom rekonstruisali smo sedam važnih ulica u gradu i to Branka Anovića, Radničku, Josifa Marinkovica, pristupnu saobraćajnicu u zoni Sever, Branka Radičevića, Bratstva Jedinstva i danas završavamo radove na zadnjem sloju asfalta u ulici Patrijarha Čarnojevića. Možemo da budemo veoma zadovoljni što smo završili sve radove koji se odnose na data obećanja, a vezana su za projekat Javnog privatnog partnerstva. Posebno smo zadovoljni što smo pratili razvoj grada i što su ulice koje su delegirane od strane naših sugrađana kao prioriteti uspešno urađene“, rekla je Maja Vitman.

Gradska menadžerka je izrazila zadovoljstvo što je infrastruktura ispratila potrebe građana i o tome se vodilo posebno računa.

Gradska menadžerka Maja Vitman (Foto: D.K.)

„Izgradili smo novu vodovodnu mrežu i rekonstruisali gde je bilo potrebno, kao i fekalnu kanalizaciju. Rešili smo probleme atmosferske kanalizacije, a gde je nije bilo izgradili novu. Vodilo se računa o slivničkim mrežana, rekonstruisali smo priključke i uradili nove. Svakako, pri realizaciji ovako velikih i zahtevnih projekata u pojedinim ulicama suočili smo se sa određenim problemima prilikom izvođenja radova, vezano za podzemne instalacije koje nisu kartirane u skladu sa situacijom na terenu, ali smo i te probleme rešili. Ponosni smo na predanost u radu i zahvalni građanima na strpljenju i saradnji. Bilo je prilično dobrih i korisnih sugestija koje su svakako doprinele da kvalitet izvedenih radova, odnosno, upotrebna vrednost ulica bude što bolja. Suštinski, to je građanima i najvažnije. Za samo tri godine krasi nas impozantna vrednost od 176 urađenih ulica, odnosno 89,7 km asfalta. Pokazali smo da se može kada se domaćinski vodi i voli svoj grad“, zaključila je gradska menadžerka Maja Vitman nakon obilaska radova.

Tekst: V.J.P
Foto: D.K..

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...