Opština Kovin obezbedila besplatan prevoz za srednjoškolce

Već drugu godinu za redom obezbeđujemo besplatan prevoz za oko 730 srednjoškolaca koji putuju van teritorije naše opštine, kaže Sanja Petrović, predsednica Opštine Kovin

Podeli tekst...

KOVIN – Po konkursu za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine za 2022. godinu Opštini Kovin dodeljena su sredstva u iznosu od 7.839.500 dinara.

Novac je obezbeđen od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine. Opština Kovin našla se među 45 lokalnih samouprava kojima je dodeljeno ukupno 151.000.000 dinara za ovu namenu.

„Već drugu godinu za redom obezbeđujemo besplatan prevoz za oko 730 srednjoškolaca koji putuju van teritorije naše opštine. Mesečne karte za prevoz dece su važna stavka u budžetu jedne porodice, naročito u onim porodicama koje školuju više dece i na ovaj način želeli smo da damo podsticaj za dalje obrazovanje, ali i olakšamo opterećenje kućnog budžeta. Podsetiću i da je Opština Kovin donela je Odluku o povlašćenom prevozu za pojedine kategorije stanovnika, za već pomenute srednjoškolce do svojih škola u svim pravcima, ali i za penzionere sa najnižim penzijama za prevoz na teritoriji opštine Kovin“, kaže predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović.

Autor: V.J.P.
Foto: Opština Kovin

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...