Posle više decenija rekonstruisan objekat vrtića u Jabuci

U okviru rekonstrukcije objekta zamenjena je kompletna stolarija, uređen je toalet i za decu i vaspitače, kompletno su zamenjeni pločice i sanitarije, elektro i vodovodne instalacije i završeni su unutrašnji molerski radovi. Uskoro će biti završena i fasada, nakon čega će objekat izgledati još lepše.

Podeli tekst...

PANČEVO/JABUKA – Nakon završene rekonstrukcije zgrade vrtića u Jabuci pre dva dana i predškolci su ponovo počeli da pohađaju vrtić.

U okviru rekonstrukcije objekta zamenjena je kompletna stolarija, uređen je toalet i završeni su unutrašnji molerski radovi.

Direktorka OŠ „Goce Delčev“ u Jabuci Biljana Đurović kaže da vrtić u Jabuci pohađa 52 dece i da su presrećni zbog novog izgleda kompletnog objekta.

Unutrašnjost vrtića nakon završenih radova


„Zgrada kao predškolska ustanova radi od 1977. godine i od tada se radilo samo na povremenom održavanju. Dugi niz godina čekalo se da se odobre sredstva za renoviranje, adaptaciju i sanaciju. Zid koji je počeo da se urušava sada je sređen, stavljena je potpora. Zamenjene su elektro i vodovodne instalacije, kompletna stolarija, okrečeno je iznutra. Zgrada je poprimila potpuno novi lik primeren uzrastu dece u vrtiću. Zgrada više nije oronula i bezoblična. Ima i mnogo šarenih boja. Kupatila su potpuno renovirana, ugrađene su nove sanitarije i pločice. Deca su oduševljena i vaspitačice takođe. Mnogo je lepše raditi u takvom okruženju. Kao direktor škole sam beskrajno zahvalna lokalnoj samoupravi koja je imala sluha i razumevanja za našu decu i omogućila nam je da se konačno ovi radovi sprovedu. U izradi su i rolo zavese za sve prozore, što će dodatno da nam ulepša prostor“, kaže Biljana Đurović.

Kompletna stolarija, odnosno potpuno novi prozori i vrata na celom objektu sada će značajno doprineti i očuvanju energije u objektu, a biće i mnogo toplije.

Unutrašnjost vrtića nakon završenih radova


I Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka je veoma zadovoljan što su privedeni kraju radovi na objektu i što deca ponovo mogu u njemu da borave.

„U zgradi je bilo više prostorija bez podova, samo beton. Sad je i to rešeno, stavljeni su podovi. Objekat ima četiri toaleta za decu i poseban za vaspitače. Sve prostorije iznutra su okrečene. Zgrada je sazidana 1977. godine. Dakle više od 45 godina ništa na tom objektu nije rađeno. Ovaj veliki posao je završen i omogućili smo odlične uslove za boravak dece“, kaže predsednik MZ Jabuka Slobodan Ilić.

Od radova ostalo je još da se uradi i fasada. Čim se vreme prolepša i spoljašnja temperatura poveća i fasaderski radovi biće završeni što će u potpunosti da promeni izgled ovog objekta.

Radovi su finansirani iz budžeta Grada Pančeva preko Gradske stambene agencije Pančevo.

Autor: V.J.P.
Foto: MZ Jabuka

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...