Stevanović: Rebalansom budžeta obezbeđena sredstva za unapređenje bezbednosti u saobraćaju

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obrazložio je u čemu se sastoji izmena Predloga odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2023. godinu.

Podeli tekst...

PANČEVO – Odbornici Skupštine Grada Pančeva na jučerašnjem zasedanju usvojili su rebalans budžeta kojim su raspoređena sredstva dobijena na konkursima AP Vojvodine i Vlade Srbije.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obrazložio je u čemu se sastoji izmena Predloga odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2023. godinu.

„Pančevo se prijavilo na nekoliko konkursa koje su raspisali resorna ministarstva i Autonomna Pokrajina Vojvodina i dobio punu podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije. Radi se o oko 217 miliona dinara podrške s viših nivoa vlasti za investicije kao što su rekonstrukcija ulica Mihajla Obrenovića i Dimitrija Tucovića i izgradnja fekalne kanalizacije na Karauli, koje su već u toku. Ugovori su potpisani i uskoro će krenuti realizacija na samom terenu. Novac koji smo budžetom grada namenili za ove investicije, sada kada smo dobili podršku s viših nivoa vlasti, želimo da rebalansiramo kako bismo građanima obezbedili kvalitetan život. Pogledali smo gde smo u prethodnih šest meseci, pre svega u funkcionisanju komunalnog sistema, ali i da bismo obezbedili nesmetano funkcionisanje usluga sistema socijalne zaštite, sredstva ćemo usmeriti ka javno komunalnim preduzećima i ka ustanovama koje se bave socijalnom zaštitom tako da ćemo imati nesmetano funkcionisanje sistema koji čine našu lokalnu samoupravu“, rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obrazložio je u čemu se sastoji izmena Predloga odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2023. godinu (Foto: B.K.)

Gradonačelnik je istakao da je lokalna vlast nastavila da priča sa sugrađanima i osluškuje šta su goruće teme i u skladu sa trenutnom situacijom nastojala da vidi sa čime raspolaže i gde može da preusmeri sredstva.

„Kao jedna od najvažnijih tačaka koja nam je sugerisana od naših sugrađana je bezbednost u saobraćaju. Ovim rebalansom smo odlučili da dve najcrnje tačke po pitanju bezbednosti saobraćaja u našem gradu semaforizujemo. Jedna od tih tačaka je međunarodni put koji prolazi kroz Banatsko Novo Selo i ukršta se sa lokalnim putem. Godinama imamo zahteve stanovnika Banatskog Novog Sela da se postavi semafor na centralnoj raskrsnici u tom mestu, i da se ta raskrsnica obezbedi jer je u prošlosti često dolazilo do najgorih saobraćajnih nesreća sa smrtnih ishodom, bilo je i mnogo saobraćajnih nesreća sa velikom materijalnom štetom i teškim telesnim povredama. Zbog toga smo odlučili da u budžet Pančeva uvrstimo ovu investiciju. Zahvaljujem se Putevima Srbije kao upravljaču puta što su nam dali uslove za postavljanje semaforskih uređaja i do kraja ove godine rešićemo problem koji imamo na toj raskrsnici u Banatskom Novom Selu i da ćemo dobiti potpuno bezbednu raskrsnicu na kojoj se, nadam se, više neće dešavati teške saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom“, obrazložio je gradonačelnik Stevanović.

Semafor će takođe biti postavljen na uglu ulice Cara Dušana i Petra Preradovića u Pančevu.

„Razgovarajući sa ljudima iz ulice Cara Dušana, s obzirom da je tu blizu Brankova škola i da imamo ulicu sa četiri saobraćajne trake, sugerisano nam je da na ukrštanju sa ulicom Petra Preradovića takođe treba da postavimo semafore. Ovim rebalansom takođe ćemo obezbediti sredstva za postavljanje semafora. Verujem da ćemo vrlo brzo i na toj raskrsnici veoma podići nivo bezbednosti saobraćaja pre svega u interesu naše dece, a takođe i svih drugih koji tuda prolaze peške, biciklom ili ljudi koji upravljaju motornim vozilima“, zaključio je gradonačelnik Pančeva i zamolio odbornike da podrže predloženi rebalans budžeta.

Sa sednice Skupštine grada Pančeva (Foto: B.K.)

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o postavljanju železničkog spomen obeležja na platou iza stare železničke stanice Pančevo na Tamišu, kao i Predlog Plana kvaliteta vazduha u Usvojena je i Prva izmena i dopuna Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Pančevo za 2023. godinu sa Finansijskim planom, kao i izmene planova i programa ustanova kulture u gradu i naseljenim mestima. Usvojene su i mere unapređenja poslovanja za uređenje i održavanje sportskih terena i objekata JKP Mladost.

Tekst: V.J.P.
Foto: B.K.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...