Porodilište Opšte bolnice u Pančevu dobilo savremenu medicinsku opremu

Bolnica u Pančevu dobila je novi ultrazvučni i CTG aparat, kao i porođajni sto čime su unapređeni dijagnostika i kvalitet pružanja zdravstvenih usluga za sve pacijentkinje iz Pančeva i okoline.

Podeli tekst...

PANČEVO – Porodilište Opšte bolnice u Pančevu dobilo je savremenu medicinsku opremu u okviru programa podrške „Zajednici zajedno“.

Bolnica u Pančevu dobila je novi ultrazvučni i CTG aparat, kao i porođajni sto čime su unapređeni dijagnostika i kvalitet pružanja zdravstvenih usluga za sve pacijentkinje iz Pančeva i okoline.

Primopredaji medicinske opreme prisustvovali su dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo, Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva i Svetozar Eremić, predstavnik Kompanije NIS.

Direktor Bolnice Dr Slobodan Ovuka istakao je da je nabavak ove opreme veoma značajna imajući u vidu da se u porodilištu u Pančevu svake godine rodi oko 1.500 beba iz celog južnobanatskog regiona.

„Ova oprema je dobrih i vrlo velikih performanski i visoko sofisticirana. Znamo koliko NIS ulaže u našu zajednicu. Ovaj projekat je možda poseban po tome što mi sada zahvaljujući jednom savršenom ultrazvučnom aparatu i aparatu za kardiografiju možemo da pratimo život bebe još u majčinom stomaku. Takva oprema omogućava da na vreme uočimo određene anomalije ploda, da reagujemo u skladu sa tim, odnosno da završimo porođaj kada je to neophodno. Po tome je ovaj projekat jedinstven, jer pre rođenja novog života na našoj planeti i u našoj zemlji mi sada imamo priliku da svedemo mogućnost pogreške na minimum. Zahvaljujem se i Kompaniji NIS i Gradu Pančevu koji su prepoznali važnost jednog ovakvog projekta i drago mi je da smo tim povodom danas ovde u Bolnici u Pančevu“, rekao je dr Slobodan Ovuka.

Dr Slobodan Ovuka i Aleksandar Stevanović (Foto: Pančevo MOJKraj)

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović se takođe zahvalio Kompaniji NIS koja već 15 godina kontinuirano ulaže u projekte od velikog značaja za celu zajednicu.

„Kada smo 2022. godine krenuli u dogovore oko toga šta je to što je u oblasti zdravstva neophodno Pančevu odmah sam rekao da moramo da u razgovore da uključimo dr Slobodana Ovuku i Opštu bolnicu Pančevo i da zajedno vidimo šta možemo, kao Grad i NIS kao društveno odgovorna kompanija sa kojom imamo izuzetnu saradnju, zajedno da uradimo. Oprema koja je obezbeđena za porodilište je trenutno najsavremenija na tržištu. Novi savremeni porođajni sto značajno će pomoći i doktorima i babicama prilikom porođaja, ali pre svega da će trudnicama omogućiti ugodniji i lakši porođaj. Saradnja Grada i NIS-a kroz ovaj projekat traje od 2009. godine i do sada je realizovano 153 projekta. NIS je sa 212 miliona dinara podržao te projekte u Pančevu. To će se i nastaviti. Već pričamo o nastavku saradnje i u okviru ovog programa po najnovijem konkursu će biti podržani projekti iz oblasti obrazovanja koji su takođe bitni. Ovaj projekat bih posebno izdvojio, jer rađanje naše dece je nešto što je za sve nas najvažnije. Naša Opšta bolnica je rekla šta je to što im je potrebno i čime možemo da unapredimo njihovo funkcionisanje“, rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Dr Slobodan Ovuka, Aleksandar Stevanović i Svetozar Eremić (Foto: Pančevo MOJKraj)

Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Opšte bolnice u Pančevu, vredna 15 miliona dinara.

„Svesni činjenice da je pitanje nataliteta tema od državnog značaja programski ciklus Zajednici zajedno u 2022. godini sproveli smo pod sloganom „Da se nove nade rode“ i posvetili ga upravo unapređenju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta. Ovim programom je obuhvaćeno 40 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Kontinuirano ulaganje u zajednicu je jedan od prioriteta kompanije NIS. „Zajednici zajedno“ najveći program društvene odgovornosti u našoj zemlji ove godine obeležava 15 godina postojanja. Sprovodi se u 13 gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti i do sada je putem ovog projekta realizovano više od 1.000 projekata u šta je NIS uložio gotovo 1,6 milijardi dinara. Grad Pančevo u programu učestvuje od samog osnivanja i do sada su zajednički realizovana 153 projekta vredna 212 miliona dinara“, rekao je Svetozar Eremić, predstavnik Kompanije NIS.

Nova oprema u porodilištu u Pančevu (Foto: Pančevo MOJKraj)

Ove godine će NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova.

Tekst i foto: V.J.P./Pančevo MOJKraj

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...