Počinje rekonstrukcija dvorišta „Američkih zgrada“ u centru Pančeva

Rekonstrukcija celog dvorišta „Američkih zgrada“, oivičenog ulicama Branka Radičevića, Svetozara Miletića, Karađorđevom i Braće Jovanovića u centru Pančeva, počeće 10. februara.

Podeli tekst...

Rekonstrukcija celog dvorišta „Američkih zgrada“, oivičenog ulicama Branka Radičevića, Svetozara Miletića, Karađorđevom i Braće Jovanovića u centru Pančeva, počeće sutra, 10. februara.

Gradska menadžerka Maja Vitman i Branka Petrović iz Mesne zajednice „Centar“ obišle su lokaciju kako bi se uverile da je sve spremno za početak radova.

– Stanari ne kriju zadovoljstvo što su dočekali da se počne sa radovima, jer već decenijama, još od izgradnje, nije ulagano u ovaj deo grada. Prilikom izgrade idejnog rešenja i konačnog izgleda ovog projekta, vodilo se računa o svim potrebama građana koji žive u ovom naselju, a koji su aktivno učestvovali u izradi projekta. Sa radovima će se krenuti iz pravca Ulice Svetozara Miletića, kako bi građani mogli da koriste Ulicu Branka Radičevića i unutrašnjost dvorišta, istakla je gradska menadžerka Maja Vitman.

Branka Petrović i Maja Vitman

U dvorištu postoji i devet garaža, nemaju svi vlasnici važeće rešenje, ali će Grad Pančevo izaći u susret svima i obezbediti nove lokacije za te objekte.

Gradska menadžerka, Maja Vitman, apelovala je da se stanari koji imaju garaže jave Dušanu Grbiću u kancelariji br. 616, Gradska uprava grada Pančeva, Trg Kralja Petra I broj 2-4, povodom izmeštanja i dobijanja rešenja za odabranu lokaciju garaže.

Garaže koje je potrebno izmestiti

Branka Petrović iz MZ Centar je apelovana na građane da ne parkiraju svoja vozila u delu gde će se izvoditi radovi na rekonstrukciji saobraćajnih površina i uređenju bloka, kako bi posao što pre bio završen.

U okviru radova biće potpuno rekonstruisana vodovodna mreža i instalacija fekalne kanalizacije, a takođe če biti izgradnja i kišna kanalizacija koje do sada nije bilo. Ovaj deo Pančeva dobiće i potpuno novo javno osvetljenje, izgradiće se nedostajuća parking mesta, rekonstruisati saobraćajnica sa saobraćajnom signalizacijom, a biće postavljeno i novo dečje igralište na tartan podlozi u centru dvorišta. Planirano je i ozelenjavanje dvorišta.

Autor: V.J.P.
Foto: Pančevo MOJKraj

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...