Počela je rekonstrukcija Doma kulture u Ivanovu

U okviru projekta rekonstrukcije Doma kulture u Ivanovu danas su počeli radovi na zameni stolarije na objektu. Nakon toga uslediće radovi na sređivanju enterijera.

Podeli tekst...

U okviru projekta rekonstrukcije Doma kulture u Ivanovu danas su počeli radovi na zameni stolarije na objektu. Nakon toga uslediće radovi na sređivanju enterijera. Urediće se plafoni, podovi, krečenje prostorija.

Marko Guran, direktora Doma kulture u Ivanovu kaže da će ovim radovima biti obuhvaćeno uređenje kompletnog desnog dela objekta.

– U objekat se nije ulagalo 38 godina, otkako je izgrađen, tako da je početak ovih radova kompletnog uređenja desnog bloka Doma kulture za nas veoma značajan. Sredstva su obezbeđena iz fonda za razvoj Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske kroz projekat „Rekonstrukcija kabineta za izučavanje jezika i biblioteke“. Rezultat je dosadašnje dobre saradnje sa Ambasadom. To je doprinelo da ovaj projekat bude pozitivno ocenjen, kaže Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu.

Radovi u Domu kulture u Ivanovu

Kako bi se sproveli svi neophodni radovi deo sredstava obezbeđuje i Grad Pančevo.

– Da bi se završila druga faza ugradnje stolarije i Grad Pančevo će pomoći svojim sredstvima. S obzirom da zbog lošije epidemiološke situacije nećemo ove godine organizovati Dan maternjeg jezika, građevinski radovi u Domu kulture mogu nesmetano da se odvijaju. Hvala i Bugarskoj vladi i Gradu Pančevu na obezbeđenim sredstvima, kaže Marko Guran.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja marta.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske finansira rekonstrukciju Doma kulture, a u finansiranju dela radova učestvuje i Grad Pančevo.

Autor: V.J.P.
Fotografije: M.G.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...