Počela je rekonstrukcija Doma kulture u Ivanovu

U okviru projekta rekonstrukcije Doma kulture u Ivanovu danas su počeli radovi na zameni stolarije na objektu. Nakon toga uslediće radovi na sređivanju enterijera.

Podeli tekst...

U okviru projekta rekonstrukcije Doma kulture u Ivanovu danas su počeli radovi na zameni stolarije na objektu. Nakon toga uslediće radovi na sređivanju enterijera. Urediće se plafoni, podovi, krečenje prostorija.

Marko Guran, direktora Doma kulture u Ivanovu kaže da će ovim radovima biti obuhvaćeno uređenje kompletnog desnog dela objekta.

– U objekat se nije ulagalo 38 godina, otkako je izgrađen, tako da je početak ovih radova kompletnog uređenja desnog bloka Doma kulture za nas veoma značajan. Sredstva su obezbeđena iz fonda za razvoj Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske kroz projekat „Rekonstrukcija kabineta za izučavanje jezika i biblioteke“. Rezultat je dosadašnje dobre saradnje sa Ambasadom. To je doprinelo da ovaj projekat bude pozitivno ocenjen, kaže Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu.

Radovi u Domu kulture u Ivanovu

Kako bi se sproveli svi neophodni radovi deo sredstava obezbeđuje i Grad Pančevo.

– Da bi se završila druga faza ugradnje stolarije i Grad Pančevo će pomoći svojim sredstvima. S obzirom da zbog lošije epidemiološke situacije nećemo ove godine organizovati Dan maternjeg jezika, građevinski radovi u Domu kulture mogu nesmetano da se odvijaju. Hvala i Bugarskoj vladi i Gradu Pančevu na obezbeđenim sredstvima, kaže Marko Guran.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja marta.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske finansira rekonstrukciju Doma kulture, a u finansiranju dela radova učestvuje i Grad Pančevo.

Autor: V.J.P.
Fotografije: M.G.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...