Počeli radovi u Ulici Bore Šipoša, asfaltiranje sledeće nedelje

Radovi u Ulici Bore Šipoša na uređivanju putne infrastrukture počeli su danas, a podeljeni su u tri deonice. Počeli su pripremni radovi, a asfaltiranje je planirano za narednu nedelju.

Podeli tekst...

Radovi u Ulici Bore Šipoša na uređivanju putne infrastrukture počeli su danas, a podeljeni su u tri deonice. Počeli su pripremni radovi, a asfaltiranje je planirano za narednu nedelju.

Mituška Golubov živi u naselju Topola od 1995. godine i kaže da ovde nikada nije bilo asfalta. Samo zemljani put zbog koga je zimi sve puno vode i blata, a leti prašine.

– Svedok sam radova koji su za pohvalu. Drago mi je što sam sada ovde sa komšijama i što mogu da vidim da se stvarno asfaltira ovaj deo Pančeva. Prezadovoljan sam. Ovaj asfalt će nam mnogo značiti, dugo je čekano. Siguran sam da ćete sada kod svakog stanovnika ove ulice videti osmehe na licu i zadovoljstvo zbog življenja u ovom kraju, jer smo konačno u 21. veku dočekali asfalt, kaže Golubov.

Ulica Bore Šipoša u Pančevu

Aleksandar Marinković živi u Bore Šipoša i kaže da su jako dugo čekali da na red za asfaltiranje dođe i njihova ulica.

– Više decenija je ovde bio zemljani put, asfalt nikad nismo imali. Konačno neće više biti prašine leti, zimi neće biti blata. Znači nam dosta što stiže asfalt, jer ćemo lakše stizati do grada. Leti je toliko bilo prašine od vozila koju su prolazila po zemljanom putu da nam je ulazila i u kuću. Zimi je toliko bilo blata, da smo se svi često zaglavljivali automobilima. U poređenju s tim sa asfaltom će sve biti mnogo bolje i drugačije i još uvek ne mogu da verujem da smo dočekali asfalt, kaže Marinković.

Maja Vitman, gradska menadžerka

Maja Vitman, gradska menadžerka obišla je teren sa predstavnicima Mesne zajednice Centar kako bi se uverila da se sve odvija prema planu, ali i kako bi porazgovarala sa građanima Topole.

– Zahvalni smo našim građanima pre svega na strpljenju. U Pančevu više neće biti zemljanih ulica niti kaldrme. Radovi u Bore Šipoša su podeljeni na tri deonice u ukupnoj dužini od 920 metara. Prvi deo je od ulice Olge Petrov do novog asfalta u dužini 165m i širini asfalta oko 4,5 metara. Drugi deo je od ulice Branka Savića do Toze Marković u dužini 405m i širini asfalta oko 3,5m i treći deo je od ulice Toze Marković do Žarka Zrenjanina u dužini od 350m i širini oko 4,5m. Radiće se na ojačavanju kolovozne konstrukcije i asfaltiranju sa bankinama od rizle, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman.

Ona je podsetila da se kroz projekat javno-privatnog partnerstva puno toga uradilo.

– Drago mi je da su i građani utiska da se izuzetno puno radi, što je tačno. Dobijamo puno mejlova i puno zahteva je pred nama koje bi trebalo da ispunimo. Počela je nova građevinska sezona nakon snežnih padavina i Bore Šipoša je praktično prva ulica sa kojom u ovoj godini krećemo radove. Ravnomeran razvoj kako u gradu tako i u naseljenim mestima nam je od velikog značaja. Pripremljen je veliki broj ulica u svih devet naseljenih mesta koje ćemo uskoro početi da asfaltiramo. Planom razvoja i Strategijom razvoja grada važno nam je da svi stanovnici na celoj teritoriji grada Pančeva znaju da stabilnom politikom, direktnim ulaganjima iz budžeta, Grad Pančevo nastavlja sa radovima tako da će veliki broj naših građana dobiti asfaltirane ulice, kaže gradska menadžerka Maja Vitman.

Zahvaljujući javno-privatnom partnerstvu na teritoriji Pančeva s naseljenim mestima do sada su urađene 122 ulice odnosno 54,5 kilometara puteva je asfaltirano.

Što se tiče uređenja putne infrastrukture u toku su radovi u Kačarevu u Proleterskoj ulici, nakon čega kreću radovi u Kosovskoj.

– U toku narednih desetak dana, počeće i radovi na rehabilitaciji ulica širom grada, Pančevo će postati veliko gradilište. Nastavićemo sa radovima u ulici Cara Lazara, Centralnom gradskom parku. Nastavljamo rekonstrukciju ulice Branka Radičevića. Sredinom sledeće nedelje očekujemo početak radova u dvorištu Američkih zgrada. Ono što nam je od radova ostalo u naselju Mladost takođe ćemo privesti kraju, rekla je Maja Vitman.

Ulica Bore Šipoša u Pančevu

Sa rekonstrukcijom po projektu javno-privatnog partnerstva počeće se i sa radovima u Ulici Josifa Marinkovića u naselju Tesla.

Autor: V.J.P.
Foto: V.J.P.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...