Ugovor o nastavku arheoloških iskopavanja na Starom Gradu u Kovinu

Ugovor o nastavku saradnje za realizaciju treće faze izvođenja radova na arheološkom iskopavanju i istraživanju ostataka tvrđave na Starom Gradu u Kovinu, između Turističke organizacije opštine Kovin i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo potpisan je juče.

Podeli tekst...

KOVIN – Ugovor o nastavku saradnje za realizaciju treće faze izvođenja radova na arheološkom iskopavanju i istraživanju ostataka tvrđave na Starom Gradu u Kovinu, između Turističke organizacije opštine Kovin i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo potpisan je juče.

Značajno je pomenuti da je pre dve godine, prvi put istražen ovaj prostor kule i otkriven deo zida i masivni temelji kule čime su se stekli uslovi za nastavak radova.

Prilikom iskopavanja nađeni su keramički predmeti iz perioda 17. do 19. veka i nešto iz perioda praistorije – bronzanog doba.

Treća faza će obuhvatiti zaštitna iskopavanja lokaliteta po završenim radovima iz druge faze i podrazumeva dalje snimanje i tehničko tehnološko istraživanje ostatka kule.

Na samoj realizaciji ponovo će biti angažovana lica zaposlena preko Javnih radova.

Tekst: V.J.P.
Foto: TOO Kovin

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...