Privode se kraju radovi u Biblioteci u Kovinu

U Biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin uskoro će biti završeni radovi u potkrovlju. Ovaj deo objekta biće adaptiran u dečje odeljenje, kutak za tinejdžere, elektronsku čitaonicu, izložbeni prostor, ali i mesto u kojem će biti organizovani književni susreti i brojne radionice.

Podeli tekst...

KOVIN – U Biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin uskoro će biti završeni radovi u potkrovlju. Ovaj deo objekta biće adaptiran u dečje odeljenje, kutak za tinejdžere, elektronsku čitaonicu, izložbeni prostor, ali i mesto u kojem će biti organizovani književni susreti i brojne radionice.

Ivana Jovanov, v.d. direktora Biblioteke kaže da bi sledeće nedelje trebalo da počne instalacija sistema automatske dojave požara, panik rasvete i gromobranske instalacije što su ujedno i poslednji radovi.

Ivana Jovanov u potkrovlju Biblioteke


„Trofazni projekat – rekonstrukcija objekta sa promenom namene tavanskog prostora u poslovni Biblioteke ,,Vuk Karadžić“ Kovin je završen prošle godine. Novac za izradu celog projekta i rekonstrukciju i adaptaciju obezbeđen je iz opštinskog budžeta. Poslednja faza građevinskih radova iznosila je oko tri miliona dinara. Lokalna samouprava nam je izašla u susret, obezbedivši dodatnih milion dinara kako bismo mogli da uradimo PP zaštitu i po završetku podnesemo zahtev za izdavanje upotrebne dozvole. Verujemo da će do septembra biti gotovo i da možemo svi zajedno da se družimo u novom i lepšem prostoru u kojem će biti omogućena realizacija velikog broja interesatnih sadržaja za naše čitaoce“, izjavila je Ivana Jovanov v.d. direktora Biblioteke.


Dodaje i da su ove godine napravljene police za knjige, a uskoro će biti postavljena i rasveta u potkrovlju. Nameštaj i tehnika su kupljeni ranije.

Ivana Jovanov najavljuje i da je u planu renoviranje prostorije u kojoj je trenutno dečje odeljenje. Ukoliko bude bilo sredstava srediće se i čitaonica u prizemnom delu. U toku su i pregovori u vezi sa uređenjem dvorišta.

Dvorište Biblioteke


„Što se tiče kulturnih programa, ovog meseca organizovaćemo radionicu sa korisnicima Ustanove „Lasta“ i književna druženja sa Tamarom Đenadić i Nikolom Ljubojom. U dvorištu biblioteke, 24. juna, biće obeležana 36-ogodišnjica smrti Miroslava Antića. O poznatom srpskom pesniku govoriće Mikin sestrić književnik Nemanja Rotar“, rekla je direktorka kovinske biblioteke.

Tekst: V.J.P.
Foto: Pančevo MOJKraj

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...