Đaci dolovačke škole na izletu u Gradskoj šumi u Pančevu

Đaci iz osnovne škole „Aksentije Maksimović“ iz Dolova koji su završili četvrti razred su boravili na jednodnevnom izletu u Gradskoj šumi u Pančevu.

Podeli tekst...

DOLOVO – Đaci iz osnovne škole „Aksentije Maksimović“ iz Dolova koji su završili četvrti razred juče su boravili na jednodnevnom izletu u Gradskoj šumi u Pančevu.

U Gradskoj šumi, kompanija CWP Global organizuje prvi deo festivala Reconnect, pod nazivom „Čarobna šuma“, u cilju osnaživanja lokalnih zajednica gde je u razvoju vetropark Vetrozelena.

Susret je zakazan u Gradskoj, u ovom slučaju „čarobnoj šumi“, gde su predstavnici kompanija CWP Global i Vetrozelena u saradnji sa ekološkom organizacijom „Supernatural“, organizovali tri ekološke radionice i šetnju kroz šumu sa igrom u trajanju od puna četiri sata.

Ekološku radionicu sa predavanjem o insektima, gljivama i hidrobiologiji vodili su Mihailo Milovanović i Lazar Miletić; o ribama je pričala Tatjana Gojgić, a interesantno predavanje o zmijama, kornjačama i gušterima, držao je David Marđokić. Radionice je koordinirao Uroš Ćirković.

Dok su mališani uživali u predavanju, u kotliću se kuvao pasulj koji je pripremao Srđan Stanković, direktor organizacije „Supernatural“. Posle podeljenih zahvalnica i poklona ove kompanije, mališani su uživali u ručku.

Mali maturanti su u znak zahvalnosti, za predstavnike kompanija CWP, Vetrozelena i organizacije Supernatural, ponovili svoj maturantski ples, koji su prvi put izveli na trgu ispred Doma kulture Dolovo, 16. juna.

Mesna zajednica, Dom kulture i osnovna škola iz Dolova zahvaljuju organizatorima – kompanijama CWP Global i Vetrozelena, a posebno direktorki Tijani Gajić koji su deci omogućili da provedu jedan kvalitetan i sadržajan dan u Gradskoj šumi u Pančevu.

Tekst i foto: M.P.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...