Donacija u vidu 20 laptopova Gradskoj upravi Pančevo za lakši rad gradske administracije

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić posetio je Grad Pančevo, gde je predstavnicima lokalne administracije uručio donaciju Ministarstva u vidu 20 laptop računara, a u cilju olakšanja rada gradske uprave.

Podeli tekst...

PANČEVO – Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić posetio je danas Grad Pančevo, gde je predstavnicima lokalne administracije uručio donaciju Ministarstva u vidu 20 laptop računara, a u cilju olakšanja rada gradske uprave.

Tokom posete Gradu Pančevu, državni sekretar Dabić razgovarao je sa predsednikom Skupštine grada Pančeva Tigranom Kišom.

Dabić je prilikom posete Pančevu izjavio da je veliki napredak ostvaren otkako je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave započelo proces sveukupne digitalizacije javne uprave, sa jedinstvenim ciljem pojednostavljenja administrativnih procedura, kako bi se građanima omogućilo da na brz i efikasan način ostvare sva svoja prava koja imaju pred organima uprave.

„Imamo lep povodom ovde u Gradu Pančevu. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodelilo je donaciju Gradskoj upravi Grada Pančeva u vidu 20 laptop računara. To je jedan širi projekat koji Ministarstvo sprovodi na teritoriji cele Srbije i svakoj lokalnoj samoupravi se trudimo da pomognemo u procesu digitalizacije svih onih birokratskih procedura koje su ranije opterećivale rad same administracije, ali i otežavale život građana. Danas je sve to dosta ubrzano. Sprovodimo projekat uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta. Pozivamo i Grad Pančevo da se prijavi na naš konkurs koji će biti raspisan početkom naredne godine. Na jedinstvenom upravnom mestu građanin kad jednom dođe na jednom mestu će moći da završi sve svoje obaveze bez potrebe da ide na više šaltera. Tu skraćujemo vreme koje je potrebno za ostvarivanje svih prava koje građani imaju u svojoj lokalnoj samoupravi. Trudićemo se u narednom periodu da na ovaj način i sličnim donacijama i drugim projektima pomognemo rad Gradske uprave Grada Pančeva i ministarstvo će im uvek biti na raspolaganju“, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić.

Predsednik Skupštine Grada Pančeva Tigran Kiš zahvalio se na donaciji.

„Želim da iskažem zahvalnost Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na donaciji. Grad Pančevo učestvuje u mnogim projektima i sarađuje sa Vladom Republike Srbije i siguran sam da će sledeće godine biti učesnik projekta koji je ovde najavljen. Svesni značaja digitalizacije rada lokalne samouprave odavno smo usvojili taj princip i u radu skupštine i u radu lokalne samouprave, a ovih 20 laptopova će svakako omogućiti da ta digitalizacija dodatno ubrza na zadovoljstvo svih građana Pančeva“, izjavio je Tigran Kiš.

Tekst: V.J.P.
Foto: G.P. / B.K.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...