Manifestacija “Zaboravljene igre i veštine” u Pločici

Tokom manifestacije igralo se deset igara: Zvrcanje sličica na banak, gađanje praćkom, bacanje novčića na crtu – krajcerice, kobasičari, tapke, slika – belo, ručno krunjenje kukurza, gađanje klikera u rupu ili roše i teranje točka.

Podeli tekst...

PLOČICA – Manifestacija “Zaboravljene igre i veštine” u Pločici kod Kovina održana je danas u školskom dvorištu.

Učestvovala su deca iz ovog mesta. Bilo je zabavno i veselo, iako je pred kraj takmičenja počela da pada kiša.

Na ovoj manifestaciji u Pločici danas se takmičilo u deset disciplina.

Tokom manifestacije igralo se deset igara: Zvrcanje sličica na banak, gađanje praćkom, bacanje novčića na crtu – krajcerice, kobasičari, tapke, slika – belo, ručno krunjenje kukurza, gađanje klikera u rupu ili roše i teranje točka.

Igra teranje točka je veoma zanimljiva disciplina koja na prvi pogled deluje jednostavno. Međutim organizatori su se pobrinuli da na stazi postave i određene prepreke i čunjeve koje bi takmičari trebalo da zaobiđu.

Pre 13 godina seoski učitelj je došao na ideju da današnju decu nauči igrama kojima su se igrali naši preci, bake i deke. Tako je nastala manifestacije „Zaboravljene igre i veštine“ na kojoj je u prethodnim godinama učestovalo više od 200 dece.

Organizator je MZ Pločica uz podršku Opštine Kovin i Turističke organizacije opštine Kovin i Sportskog saveza Kovin.

Autor: V.J.P.
Foto: Branislav Vila

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...