U Kovinu obeležen Dan Dunava vožnjom šajkom do Smedereva

Povodom Dana Dunava Turistička organizacija opštine Kovin organizovala je promotivne vožnje šajkom po Dunavu od Kovina do Smedereva.

Podeli tekst...

KOVIN – Povodom Dana Dunava Turistička organizacija opštine Kovin prethodnih dana organizovala je promotivne vožnje šajkom po Dunavu od Kovina do Smedereva.

I danas, kada se obeležava Međunarodni Dan Dunava šajka je zaplovila ka Smederevu sa predstavnicima Turističke organizacije Vojvodina.

Divna Kirilov, direktora Turističke organizacije opštine Kovin podseća da je Dunav jedna od najlepših reka na svetu, najduža u Evropi posle Volge i teče kroz 10 zemalja među kojima je i Srbija.

– Dunav predstavlja jedan od najznačajnijih transportnih koridora. Svih 14 podunavskih zemalja koje su potpisale Međunarodnu konvenciju o zaštiti Dunava, proslavljaju ovaj dan. Pored opštine Kovin Dunav protiče dužinom od 46 km. Godinama se ovaj dan obeležavao raznim manifestacijama, ali ove godine Turistička organizacija opštine Kovin je u periodu od 19. do 24. juna organizovala promotivne – besplatne vožnje šajkom za sve zainteresovane sugrađane, od kovinskog Dunavca do Smrderevske tvrđave i nazad. Interesovanje je bilo veliko, ali svi oni koji nisu uspeli da rezervišu i šajkom zaplove Dunavom, uskoro će moći to i da realizuju, čim Opštinsko veće usvoji Cenovnik o zakupu plovila, kaže Divna Kirilov.

Povodom Dana Dunavu u Kovinu je organizovana vožnja šajkom do Smederevske tvrđave


Kako bi u pravom smislu te reči, dostojno reke Dunav, obeležili Međunarodni dan Dunava, Kovinci su ugostili svoje saradnike iz Turističke organizacije Vojvodine i po veoma toplom vremenu uživali u plovidbi Dunavom, do Tvrđave u Smederevu i na taj način bili u prilici da ovo drevno istorijsko utvrđenje, vide sa reke.

Tekst: V.J.P.
Foto: TOO Kovin

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...