Ksenija Mrkela osvojila bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Beograda

Ksenija Mrkela, atletičarka AK “Dinamo” iz Pančeva osvojila je bronzanu medalju u trci na 800 metara na Otvorenom prvenstvu Beograda za pionire održanom u Beogradu.

Podeli tekst...

Ksenija Mrkela, atletičarka AK “Dinamo” iz Pančeva osvojila je bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Beograda za pionire održanom 16. januara u Atletskoj dvorani u Beogradu.

To je bilo prvo ovogodišnje atletsko takmičenje za pionire. Na njemu su osim domaćih učestvovali i atletičari iz okolnih zemalja.

Ksenija Mrkela je bila i jedina predstavnika Atletskog kluba “Dinamo” na ovom takmičenju.

– U trci na 800 metara bronzanu medalju je osvojila Ksenija Mrkela rezultatom 2.33,50. To je za skoro 10 sekundi bolji rezultat od njenog ličnog rekorda. Ksenija je ulazno godište mlađih pionira. Na ovom takmičenju je nastupila sa tri godine starijim devojčicama. To nije uticalo na nju. Hrabro je ušla u trku i istrčala fantastičan rezultat. Već sada možemo govoriti da je pančevačka atletika i AK ,,Dinamo“ dobio novu izuzetno talentovanu devojčicu koja će vrlo brzo pokazati svoj raskošni talenat, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Ksenija Mrkela je do ove godine imala pravo nastupa samo na uličnim trkama i krosevima za svoje godište na kojima je ostvarila gotovo sve pobede. Ovo je prva godina da ima pravo nastupa i na državnim prvenstvima i od nje se tek očekuju fantastični rezultati.

Autor: V.J.P.
Foto: AK „Dinamo“ Pančevo

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...