KUD “Aca Obradović” iz Bavaništa plasirao se na Zonsku smotru folklora

KUD “Aca Obradović” iz Bavaništa plasirao se na Zonsku smotru folklora u Pančevu koja će biti održana 6. juna.

Podeli tekst...

BAVANIŠTE – KUD “Aca Obradović” iz Bavaništa plasirao se na Zonsku smotru folklora u Pančevu koja će biti održana 6. juna.

Plasman u dalji krug takmičenja folkloraši iz Bavaništa obezbedili su odličnim nastupom na Opštinskoj smotri muzičkog stvaralaštva održanoj 27. aprila u Kovinu.

“Nakon 15, ako ne i više godina, prvi ansambl je na smotri folkora izašao takmičarski. Našoj sreći nema kraja, jer pored toga što smo dobili jako dobre komentare na igru, nošnju i energiju, mi smo prošli dalje na Zonsku smotru u Pančevu koja će biti 6. juna. Naši najmlađi su bili u revijalnom delu i mislim da nikad bolje Levač nisu odigrali. Sve čestitke svima na uloženom trudu i posvećenosti. Idemo dalje u nove pobede”, izjavio je Marko Mićić, umetnički rukovodilac u KUD “Aca Obradović” iz Bavaništa.

Tekst: V.J.P.
Foto: KUD „Aca Obradović“, Bavanište

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kovin

Priznanja medicinskim sestrama i tehničarima SBPB Kovin

Poster prezentacija sa temom „Šizofrenija, nega pacijenta“, čiji su autori Nataša Stojaković i Tamara Radić, medicinske sestre Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“, proglašena je za najbolju na XII Kongresu Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine, a rad Tamare Petrović i Anđelije Nikolić sa temom „Dekubitus“ osvojio je 3. mesto.

Kovin

U Bavaništu održani 22. „Dani ćirilice“

Dečji sabor Dani ćirilice pokrenut je davne 2002. godine sa željom da doprinese očuvanju srpske kulturne baštine, jezika i pisma, pesme i igre, starih zanata, običaja i pravoslavne vere.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...