Konkurs za zbornik „Rukopisi 45“

Dom omladine Pančevo raspisao je 45. konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije – „Rukopisi 45“. Konkurs će biti otvoren do 20. februara.

Podeli tekst...

Dom omladine Pančevo raspisao je 45. konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 45“.

Pravo učešća imaju svi autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Na konkursu se može učestvovati sa poezijom i/ili kratkom prozom. Svaki autor može da pošalje do tri pesme i/ili do tri kratke priče: pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (maksimalna dužina priče je 7 000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inostranstvu), brojem telefona i i-mejlom.

– Molimo autore da lične podatke ostave i u ,,telu“ mejla i na početku fajla s radovima, takođe da pesme odnosno priče budu u jednom Word dokumentu, da se ne šalju kompresovano (ZIP, RAR itd.) i bez eksternih linkova. Najzad, da poštuju dijakritičke znake (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila, objašnjavaju iz Doma omladine Pančevo.

Mejl adresa na koju je potrebno slati radove je: zbornikrukopisi@gmail.com (sa naznakom ,,za Rukopise 45”).

Konkurs traje nešto više od mesec dan i završava se 20. februara u ponoć.

,,Rukopisi 45“ izaći će iz štampe početkom maja ove godine.

Promocija odnosno trodnevni festival biće održan u zavisnosti od trenutnih epidemioloških mera. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, autorski primerci će biti poslati poštom.

Za dodatne informacije posetite www.domomladinepancevo.rs i fejsbuk stranicu Rukopisa.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...