Priznanja medicinskim sestrama i tehničarima SBPB Kovin

Poster prezentacija sa temom „Šizofrenija, nega pacijenta“, čiji su autori Nataša Stojaković i Tamara Radić, medicinske sestre Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“, proglašena je za najbolju na XII Kongresu Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine, a rad Tamare Petrović i Anđelije Nikolić sa temom „Dekubitus“ osvojio je 3. mesto.

Podeli tekst...

KOVIN – Poster prezentacija sa temom „Šizofrenija, nega pacijenta“, čiji su autori Nataša Stojaković i Tamara Radić, medicinske sestre Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“, proglašena je za najbolju na XII Kongresu Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine, koji je održan od 15. do 18. maja 2023. godine na Kopaoniku.

U istoj kategoriji, rad koleginica Tamare Petrović i Anđelije Nikolić sa temom „Dekubitus“ osvojio je 3. mesto.

Poštujući kriterijume o načinu pisanja i izlaganja stručnog rada, komisija je izdvojila najbolje video prezentacije na Kongresu i drugo mesto osvojili su naši zaposleni Jasmina Milićević, viša medicinska sestra i Milan Dumić, viši medicinski tehničar sa video prezentacijom na temu „Položaj psihijatrijskog bolesnika u društvu i problem stigmatizacije“.

U okviru plenarnih tematika, doktorke iz kovinske bolnice, dr Danka Kostadinović, spec. neurologije, dr Aleksandra Gavrilović, spec. psihijatrije i dr Biljana Olćan, spec. psihijatrije imale su čast i zadovoljstvo da predstave svoje radove kroz predavanja i interaktivne prezentacije iz sledećih oblasti:

  1. dr Danka Kostadinović, spec. neurologije, „Migrena“
  2. dr Aleksandra Gavrilović, spec. psihijatrije, „Urgentna stanja u psihijatriji“
  3. dr Biljana Olćan, spec. psihijatrije, „Shizophrenia”

Radovi medicinskih sestara/tehničara Specijalne bolnice „Kovin“ predstavljeni su još kroz 3 video prezentacije:

  1. ms Jana Pantović: „Komunikacijske veštine medicinskog osoblja sa porodicom pacijenata“
  2. mt Dušan Stojković i mt Đuro Jović: „Postupci i intervencije kod urgentnih stanja u psihijatriji“
  3. Miloš Vuković, viši radni terapeut: „Radna terapija u Srbiji – prošlost, sadašnjost i budućnost“.

Poster prezentacije imale su Jelena Blagojević, medicinska sestra i Sonja Krnjaić, viša medicinska sestra iz SBPB „Kovin“ sa temom „Demencije“.

Veliki broj radova, zapaženo učešće, uručena priznanja i javne pohvale naših koleginica i kolega, autora najboljih postera i video prezentacija su motivacija drugima da napišu rad i da se usavršavaju na profesionalnom planu.

Pored svojih izlaganja na sekcijama na kojima su učestvovali, medicinske sestre i tehničari Specijalne bolnice „Kovin“ su posećivali i druga predavanja tako stičući potrebna znanja vezana za struku.

Razmenjena su iskustva sa drugim kolegama i koleginicama, govorilo se o inovacijama u sestrinskom delu zdravstvene delatnosti, a i podsetilo se na ono što se i dan danas primenjuje u praksi.

Tekst i foto: SBPB Kovin

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...