Rekordan broj učesnika na Smotri horova, orkestara i folklora u Kovačici

Kovačički horovi, orkestri i folklorna društva izazvali su ovacije publike na ovogodišnjoj Opštinskoj smotri horova, orkestara i folklora u Kovačici.

Podeli tekst...

KOVAČICA – Kovačički horovi, orkestri i folklorna društva izazvali su ovacije publike na ovogodišnjoj Opštinskoj smotri horova, orkestara i folklora u Kovačici.

Opština Kovačica organizovala je Opštinsku smotru horova, okrestara i folklora 20. aprila u Domu kulture „Jožef Atila“ u Debeljači. Sala doma kulture bila je mala da primi rekordan broj kako učesnika, tako i gledalaca.

Na daskama pozornice debeljačkog doma kulture prodefilovalo je više od 250 učesnika iz većine mesta opštine Kovačica. Za plasman na zonsku smotru takmičilo se tri hora, šest orkestara i devet folklornih ansambala.

Prema rečima člana komisije Petra Pavlova, nakon još pet smotri koje bi trebalo da budu održane u narednom periodu znaće se ko se plasirao dalje, na zonsku smotru.

I ove godine pokazalo se da je opština Kovačica prikazala najbogatiji program, da se vidi rad i zalaganje umetničkih rukovodilaca, kao i da su rezultati ozbiljan preduslov za dalji plasman.

Tanja Bubeskov, načelnica Opštinske uprave Kovačica iskazala je uverenost da je rekordan broj dece koja su učestvovala znak opravdanosti svih ulaganja koje opština Kovačica daje u oblasti kulture i očuvanja tradicije i da je sigurna da će se tako nastaviti.

Tekst i foto: N.B.G.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kovin

Priznanja medicinskim sestrama i tehničarima SBPB Kovin

Poster prezentacija sa temom „Šizofrenija, nega pacijenta“, čiji su autori Nataša Stojaković i Tamara Radić, medicinske sestre Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“, proglašena je za najbolju na XII Kongresu Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine, a rad Tamare Petrović i Anđelije Nikolić sa temom „Dekubitus“ osvojio je 3. mesto.

Kovin

U Bavaništu održani 22. „Dani ćirilice“

Dečji sabor Dani ćirilice pokrenut je davne 2002. godine sa željom da doprinese očuvanju srpske kulturne baštine, jezika i pisma, pesme i igre, starih zanata, običaja i pravoslavne vere.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...