U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Podeli tekst...

UZDIN – Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put.

Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Program je otvorio predsednika KUD-a „Tibiskus“, Vasile Barbu, zatim se recitatorima obratio i Daniel Magdu, predsednik Izvršnog odbora Rumunskog nacionalg saveta i Adina Matei iz Arada.

Na početku Smotre recitatora na rumunskom jeziku „Blagovesti“, Daria i Anastasia Kata iz Vladimirovca otpevale su jednu rumunsku pesmu, a George Ranku iz Šopota Veki je svečano otvorio ovogodišnju Smotru recitatora „Blagovesti“.

Veliku nagradu dobila je Gimnazija „Borislav Petrov Braca“ iz Vršca.

Literarni konkurs Blagovesti organizovala je Rumunska pravoslavna crkva Sveti Georgije iz Uzdina i KUD „Tibiskus“.

Ljubitelji poezije mogli su da čuju radove u šest kategorija: predškolci, niži razredi, viši razredi, srednjiškolci i odrasli, a pesme su mogle biti religioznog karaktera i na banatskom dijalektu.

Tekst: N.G.B.
Foto: N.G.B.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kovin

Priznanja medicinskim sestrama i tehničarima SBPB Kovin

Poster prezentacija sa temom „Šizofrenija, nega pacijenta“, čiji su autori Nataša Stojaković i Tamara Radić, medicinske sestre Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“, proglašena je za najbolju na XII Kongresu Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine, a rad Tamare Petrović i Anđelije Nikolić sa temom „Dekubitus“ osvojio je 3. mesto.

Kovin

U Bavaništu održani 22. „Dani ćirilice“

Dečji sabor Dani ćirilice pokrenut je davne 2002. godine sa željom da doprinese očuvanju srpske kulturne baštine, jezika i pisma, pesme i igre, starih zanata, običaja i pravoslavne vere.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...