Gradu Pančevu 2,5 miliona evra za jačanje infrastrukture

Grad Pančevo je dobio 2,5 miliona evra za jačanje infrastrukture u okviru LIID projekta za razvoj lokalnih samouprava koji finansiraju Francuska agencija za razvoj i Svetska banka.

Podeli tekst...

PANČEVO – Grad Pančevo je dobio 2,5 miliona evra za jačanje infrastrukture u okviru LIID za razvoj lokalnih samouprava koji finansiraju Francuska agencija za razvoj i Svetska banka.

Grad Pančevo je jedna od 145 lokalnih samouprava koja je dobila sredstva putem projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Republici Srbiji koji zajednički finansiraju Francuska agencija za razvoj i Svetska banka sa ciljem razvoja i izgradnje zelene, inkluzivne i održive infrastrukture mobilnosti i urbani razvoj.

Projekat LIID vredan je 265,2 miliona evra, a Grad Pančevo dobio je nešto više od 2,5 miliona evra.

„Veliki je dan danas. Veliki značaj LIID projekta kako za Pančevo tako i za svih 145 lokalnih samouprava koje su dobile određeni iznos sredstava i najveći iznos koji je na ovakav način dodeljen lokalnim samoupravama. Zaista velika finansijska injekcija koju ćemo upotrebiti pre svega u skladu sa ciljevima projekta, a mi kao lokalna samouprava imamo ideje i pripremljene projekte na koje ćemo utrošiti novac koji smo dobili kroz LIID projeka. Ono što je veoma važno da se napomene je da je Grad Pančevo dobio približno 2,5 miliona evra kroz ovaj projekat LIID, i gledaćemo da razgovaramo sa građanima još da čujemo koje su to ideje ali i da predstavimo LIID projekat da predstavimo ciljeve projekta i da napravimo najbolju moguću spojku da projekti koju budu finansirani od ovih sredstava budu u što većem interesu naših građana“, rekao je u izjavi za RTV Pančevo gradonačelnik Stevanović.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović podsetio je i na projekat koji grad realizuje u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, a tiče se ozelenjavanja i uređenja hortikulture na gradskom keju.

„Mi kao grad ulažemo dosta u održavanje zelenih površina, kao i u podizanje novih zelenih površina kako niske tako i visoke vegetacije. I vodimo računa oko rekonstrukcija ulica u našem gradu, da se posebna pažnja posveti zelenim površinama koje su u sklopu putnih pojasa. Da naše ulice budu što lepše sa što više zelenih površina u samim tim obuhvatima saobraćajnica koje gradimo“, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Realizacija projekta LIID trajaće do 30. novembra 2028. godine, a nosilac je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Za razvoj lokalnih samouprava u Srbiji je u okviru projekta LIID koji finansiraju Francuska agencija za razvoj i Svetska banka izdvojeno 265,2 miliona evra.

Tekst: V.J.P.
Foto: Pančevo MOJKraj

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...