U Dolovu u toku asfaltiranje ulica Jon Balana i Put za pesak: Za tri godine urađeno čak 9km puteva

U Dolovu se danas završavaju radovi na asfaltiranju ulica Jon Balana i Put za Pesak, u dužini od 1.000 metara. Završetku radova je prisustvovala gradska menadžerka Maja Vitman sa saradnicima.

Podeli tekst...

DOLOVO – U Dolovu se danas završavaju radovi na asfaltiranju ulica Jon Balana i Put za Pesak, u dužini od 1.000 metara. Završetku radova je prisustvovala gradska menadžerka Maja Vitman sa saradnicima.

Menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman je saopštila i da će se nakon asfaltiranja radovi izvesti na završene bankine od kamenog agregata u širini pola metra sa obe strane ulica.

“Ove dve ulice su delegirane od strane građana Mesne zajednice Dolovo i od velikog su im značaja. Samo projektom javno-privatnog partnerstva u Dolovu smo uradili 11 ulica u dužini od 9 km, što je zaista neverovatna informacija. Ovo je još jedna fantastična godina po pitanju putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima. Od samog početka godine do danas nismo stali sa radovima i u kontinuitetu ih izvodimo. Imajući u vidu da smo pored rehabilitacije izveli i izvodimo i velike infrastrukturne projekte. Pokazali smo da se mogu rešiti višedecenijski problemi ako se ima jasna strategija i vodi računa o ravnomernom ulaganju”, izjavila je Maja Vitman.

Gradska menadžerka Maja Vitman (Foto: Pančevo MOJKraj)

Gradska menadžerka je izrazila zahvalnost na podršci sa viših nivoa vlasti na izuzetnoj saradnji i sufinansiranju koji su obezbedili sredstava za izvođenje radova.

“Veoma zadovoljni vođenjem politike na lokalnom nivou i opredeljenim sredstvima u budžetu grada za asfaltiranje ulica u naseljenim mestima. Možemo se pohvaliti da pratimo politiku našeg predsednika Aleksandra Vučića i da smo u toku tri godine putem projekta Javnog-privatnog patnerstva asfaltirali na teritoriji grada i naseljenih mesta ukupno 178 ulica, odnosno 90,8 km puteva. Svakako, ovde nećemo stati. Ima još dosta posla i radujemo se novim ulaganjima”, izjavila je Maja Vitman.

Kako je dodala, radovi putem projekta javnog-privatnog partnerstva su u toku u Banatskom Novom Selu, Omoljici, Starčevu i Jabuci, a završeni su u Banatskom Brestovcu i Kačarevu.

Maja Vitman se osvrnula i na ostala ulaganja kada je reč o Dolovu.

“Što se tiče drugih radova u Dolovu, nakon više decenija otvorili smo vrtić za decu uzrasta od tri i po do šest godina, uradili smo atarske puteve, rešavali pitanje uređenja deponije, rekonstruisali dva trga i izveli radove na sportsko-rekreativnom centru, a u toku je i projektovanje za izgradnju nove kapele na severnom groblju”, rekla je Vitman.

Vitman se zahvalila meštanima Dolova na fantastičnoj saradnji, razumevanju i strpljenju u vezi dosadašnjih radova, ali i vezano za radove koji slede.

U prethodne tri godine u Dolovu je urađena rehabilitacija kolovoza i sledećim ulicama:

 1. Ulica Sonje Marinković, L=952,86 m
 2. Ulica Ive Lole Ribara, L= 1156,25 m
 3. Ulica Bratstva Jedinstva, L= 1285,15 m
 4. Ulica Zimska, L=562,42 m
 5. Ulica Boris Kidriča, L=160,00 m
 6. Ulica Svetozara Marković, L=1000,00 m
 7. Ulica Trg Oslobođenja, L=670,00 m
 8. Ulica Petra Drapšina, L=1260,00 m
 9. Ulica Istočna, L=1000,00 m
 10. Ulica Jona Balana, L=330 m
 11. Ulica Put za pesak, L= 680 m

To znači da je u prethodne tri godine u MZ Dolovo rehabilitovano oko 9 km kolovoza.

Tekst i foto: V.J.P.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...