Počela druga faza radova rekonstrukcije ulice Cara Lazara

Druga faza radova rekonstrukcije ulice Cara Lazara u centru Pančeva počela je jutros. U ovoj fazi prvo će se izvesti radovi na izradi šahta i dela fekalne kanalizacije koji se nalaze u samoj raskrsnici sa ulicom dr Svetislava Kasapinovića.

Podeli tekst...

PANČEVO – Druga faza radova rekonstrukcije ulice Cara Lazara u centru Pančeva počela je jutros. U ovoj fazi prvo će se izvesti radovi na izradi šahta i dela fekalne kanalizacije koji se nalaze u samoj raskrsnici sa ulicom dr Svetislava Kasapinovića.

Zbog toga će raskrsnica ulice Cara Lazara i dr Kasapinovića biti zatvorena za saobraćaj od 22. februara do 3. marta. Nakon toga, ova raskrsnica biće otvorena za saobraćaj.

Raskrsnica ulica Cara Lazara i dr Svetislava Kasapinovića u Pančevu

Nakon toga, kako budu odmicali radovi u drugoj fazi, privremeno će za saobraćaj biti zatvoren deo ulice Cara Lazara, u delu od Dr Svetislava Kasapinovića do Žarka Fogaraša.

Radovi u drugoj fazi trebalo bi da budu završeni do 31. marta.

Gradilište je obišla gradska menadžerka Maja Vitman, razgovarala sa radnicima i upoznala se sa trenutnim radovima.

Maja Vitman

– U dogovoru sa izvođačima radova, kako bi građani ipak mogli da koriste deo ulice u delu od Vojvode Radomira Putnika do Dr Svetislava Kasapinovića dok traju radovi, biće omogućeno da privremeno koriste parking mesta, dok ne počne zadnja faza radova odnosno asfaltiranje ulice u kompletnoj dužini u završnoj fazi rekonstrukcije. Biće rekonstruisana ulica Cara Lazara u kompletnoj dužini od 1.410 metara, sa izgradnjom pešačko-biciklističkih staza sa obe strane ulice čija će ukupna dužina biti 2.820 metara. Predvideli smo u ovoj ulici i veliki broj parking mesta. Ulica će imati 552 parking mesta, a 52 parking mesta biće namenjena za parkiranje osoba sa invaliditetom, kaže Maja Vitman.

U ovoj ulici se zida i veliki broj novih stambenih zgrada, a u neposrednoj blizini je i osnovna škola „Branko Radičević“.

Gradska menadžerka je još jednom pozvala sve izvođače radova i sve koji sada grade stambene objekte da što pre podnesu zahteve za priključenje na podzemne instalacije, jer nakon izvedenih radova neće biti moguće priključenje na instalacije u periodu od naredne dve godine.

U prvoj fazi radova, u delu ulice Cara Lazara od Vojvode Radomira Putnika do Dr Svetislava Kasapinovića urađen prvi sloj asfalta, urađeni su parkinzi i ivičnjaci. Trenutno se postavljaju behaton ploče u delu gde su predviđene pešačko-biciklističke staze.

– Ova ulica dobiće i veliki broj zelenih površina, zasadiće se nova stabla, cvetni aranžmani. Zelene površine biće lepo urađene sa novom LED rasvetom. Biće ovo jedna od najlepših ulica u gradu, kaže gradska menadžerka Maja Vitman.

U zavisnosti od vremenskih uslova, kompletna rekonstrukcija ulice Cara Lazara u centru Pančeva trebalo bi da bude završena u junu.

Autor: V.J.P.
Fotografije: V.J.P.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...